Haksız fiyat artışlarına karşı yeni sistem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yurttaşları mağdur eden haksız fiyat yükselişlerinin önüne geçmek amacıyla şikayet bildirim sistemi kurdu.

EKONOMİ 19.02.2022, 23:10 21.02.2022, 09:19
Haksız fiyat artışlarına karşı yeni sistem

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklama doğrultusunda, geçtiğimiz hafta, 'Enflasyon Tedbirleri ve Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar Tanıtım Toplantısı'nda bir konuşma yapan Bakan Nebati, arz talep dengesiyle bağdaşmayan fiyat hareketlerine ilişkin her türlü enstrümanın devreye gireceğini ifade etmişti.

Fiyatların çok daha sıkı bir şekilde denetleneceğine işaret eden Nebati, fahiş fiyat artışı yapanlara karşı özel bir timin görev yapacağını vurgulamıştı.

Haksız fiyat yükselişlerinin önlenmesi bekleniyor

Bu çerçevede, haksız fiyat yükselişlerine karşı harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı, mağduriyetleri önlemek maksadıyla yurttaşlar tarafından iletilecek tavsiyelerin ve şikayetlerin alınacağı bir şikayet bildirim sistemi kurdu.

Söz konusu uygulama doğrultusunda, yurttaşlar, haksız fiyat yükselişlerine şahit olması halinde bakanlığın resmi internet adresinde yer alan şikayet bildirim bölümüne şikayetlerini girebilecek ve bu şikayetler ilgili birimler tarafından değerlendirilmek üzere incelenecek.

Bakanlığın resmi internet adresi üzerinde işleme alınan geri bildirimler, 'Enflasyonla Mücadele Timi' olarak isimlendirilen, Gelir İdaresi'nde çalışan denetçiler ve Vergi Denetim Kurulu'ndaki müfettişlerce yakından takip edilecek. 

Böylelikle yurttaşları mağdur eden haksız fiyat yükselişleri yaptığı belirlenen kişiler için yasal işlemler yapılacak.

Devreye girecek bu uygulamayla birlikte haksız fiyat yükselişlerinin önlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)