Hakkari'de tekstil kadınlara emanet

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’nde ki tekstil atölyelerinde çalışan kadınların ürettikleri tekstil ürünleri dünyanın farklı noktalarına ihraç ediliyor.

EKONOMİ 08.03.2021, 17:35 09.03.2021, 14:44
Hakkari'de tekstil kadınlara emanet

Yüksekova ilçesinde Soner İşleyen’in sahibi olduğu ve 100 kişinin istihdam edildiği tekstil atölyesinde Yüksekovalı kadınların el emeğiyle ürettiği ürünler yurt dışında birçok ülkeye gönderiliyor.

Atölye’de kadınlar tarafından üretilen maske ve elbiseler, Amerika, Almanya, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan, Fransa gibi pek çok ülkeye satılıyor.

“Kadınlarımızın özgüveni arttı”

Bir süre öncesine kadar Yüksekova’da çalışan kadın bulmanın nerdeyse imkansız olduğunu belirten ve aynı atölyede şef olarak görev yapan Hülya Arslan, açılan fabrika sayesinde kadınların hem iş sahibi olduklarını hem de çalışma hayatına atılma noktasında özgüven kazandıklarını söyledi.

“Kadınlar her işi başarır”

 Kadınların her işin üstesinden gelecek yetenekte olduğunu dile getiren Nergiz İşleyen ise ürettikleri ürünleri dünyanın her köşesine göndermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek tüm dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar günün kutladığını belirti.
 

Yorumlar (0)