Hak-İş’ten asgari ücret açıklaması

Mahmut Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir an evvel toplanmasını, gerçekleşen kayıpların telafi edilmesini ve maaşların yükseltilmesini istiyoruz.” dedi.

EKONOMİ 27.06.2022, 01:29 27.06.2022, 13:57
Hak-İş’ten asgari ücret açıklaması

Hizmet-İş/Hak-İş İstanbul 3 Numaralı İETT Şube Başkanlığı 7'inci Olağan Genel Kurulu, İstanbul Kartal'da yapıldı. 

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, yükseliş gösteren enflasyona karşı önümüzdeki ay Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bir araya gelmesi ve gerekli iyileştirmelerin ivedilikle yapılması gerektiğini belirtti.

"Maaşlar sembolik bir hal aldı"

Arslan, şöyle konuştu:

“Aralık 2021'de asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapıldı. Ocak 2022 itibarıyla gelen yüksek enflasyon sebebiyle asgari ücret sembolik bir hale geldi. Zaman kaybedilmemeli ve önümüzdeki ay Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanmalıdır. Asgari ücret alanların kayıplarının telafi edilmesini ve yükseltilmesini istiyoruz. Tabii yalnızca asgari ücretin değil, bütün ücretlilerin maaşı yükseltilmeli. Yüksek enflasyonun sebep olduğu hayat pahalılığını ortadan kaldırmak lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ücretlilerin enflasyona karşı ezdirilmeyeceğine yönelik söz verildiğini biliyoruz. Biz de Hak-İş olarak tüm çalışanlar için iyileştirmeler yapılmasını arzuluyoruz. Aksi durumda toplumsal sulh sağlanamaz. Enflasyon çok yüksek. Maaşlar sembolik bir hal aldı. Bu durumu ortadan kaldıracak olan köklü değişikliklere gereksinim  var." 

Yorumlar (0)