Güncel Altın Fiyatları

Güncel altın fiyatları dünya çapında meydana gelen gelişmelere göre belirlenir. Bu fiyatlar belirlenirken bir gram altının dünya üzerindeki yirmi dört saatlik fiyatı dikkate alınır.

EKONOMİ 08.06.2020, 23:28
Güncel Altın Fiyatları

Güncel altın fiyatları dünya çapında meydana gelen gelişmelere göre belirlenir. Bu fiyatlar belirlenirken bir gram altının dünya üzerindeki yirmi dört saatlik fiyatı dikkate alınır. Küresel olarak bakıldığında Türkiye piyasası kapandığında Londra piyasası açılır ve fiyatlarda bu sayede sürekli bir hareketlilik söz konusudur.

Serbest piyasada altın fiyatları belirlenirken altın ons fiyatı, spot gram altın fiyatı, cumhuriyet altını, ziynet altını, gram altın, çeyrek altın, yarım altın, ata altın, 14 ayar bilezik gramı, 22 ayar bilezik gramı, gramse altın fiyatlarına bakılır. Bunların alış ve satış fiyatları ile değişimleri yorumlamaya konu olmaktadır. Genellikle altın alış fiyatları satış fiyatlarından daha düşük olacak şekilde belirlenir.

Güncel Altın Fiyatlarını Ne Etkiler?

Güncel altın fiyatlarını belirlemek için ABD verileri kullanılır. Orada meydana gelen olaylar, iniş ve çıkışlar, kurum politikaları fiyatlara yön vermektedir. Özellikle son dönemde ülkede yaşanan krizler sebebiyle altın fiyatları yüksek seyretmektedir. Daha önceden altına yatırım yapmış olanlar için bu durum karlı hale dönüşmektedir. Altının düşük olduğu dönemlerde yatırım yapıp fiyatların ilerleyen süreçte yükselmesi yatırımın kar marjının her zaman fazla olmasını sağlayacaktır. Ancak bunun için altın fiyatlarındaki değişimi iyi analiz etmek gerekir.

Güncel Altın Fiyatları Nasıl Hesaplanır?

Güncel altın fiyatı hesaplamak için güncel olayların yanı sıra arz ve talep de dikkate alınmaktadır. Özellikle talebin fazla olduğu yaz dönemlerinde altın fiyatlarının seyrinde bir yükselme beklenir. Arz ve talebe ilave olarak küresel enflasyon, dünya çapındaki jeopolitik riskler, nakit akışı, küresel faiz oranları da altın fiyatlarında hareketlilik meydana getirir.

Güncel Altın Çeşitleri Ve Fiyatları

Güncel altın çeşitleri ve fiyatları içerisinde en yüksek aralık ata altına sahiptir. Ata altın 7,216 gram gelmekte olup 22 ayar olarak değerlendirilir. Bu altının da kendi içerisinde çeşitleri bulunmakta olup günümüzde tam ata altın fiyatı 2.472 TL civarında seyretmektedir. Bunu 2.402 lira ile Cumhuriyet altını ve Ziynet altını takip etmektedir. Genellikle fiyat değişmelerini takip ederken gram altın fiyatları dikkate alınmakta olup içinde bulunduğumuz dönemde gram altın 370 Türk lirası civarlarında değişim göstermektedir.

Yorumlar (0)