Gün ortası altın fiyatları

Cumhuriyet altını 2.088 liradan, çeyrek altın 510 liradan ve gram altın 311,2 liradan işlem görüyor.

EKONOMİ 18.03.2020, 12:13
Gün ortası altın fiyatları

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 311,2 liradan satılıyor.

Dün, dolar kurundaki düşüşe rağmen altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer elde eden gram altın, günü, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 yükselişle 314,4 liradan bitirmişti.

Yeni güne değer yitirerek başlayan altının gram fiyatı saat 12.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1 altında 311,2 liradan işlemde tutuluyor. Saat 12.00 itibarıyla İstanbul Kapalıçarşı'da Cumhuriyet altını 2.088 liradan, çeyrek altın 510 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı dün, 100 dolara yakın bir yükselişle 1.554 dolara kadar çıkmasının ardından günü 1.530 dolardan kapattı. Saat 12.00 itibarıyla altının ons fiyatı önceki kapanışa göre yüzde 1,9 düşüşle 1.502 dolar seviyesinde dengelendi.

Ekonomi uzmanlarının öngörüleri

Ekonomi uzmanları, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için başta Fed (Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası) ve BoJ (Japonya Merkez Bankası) başta olmak üzere merkez bankalarının hanehalkı ve işletmeleri önceleyen adımlar attığını ve bu adımların piyasaları desteklemesinin beklendiğini kaydetti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in, salgının ekonomik etkilerini hafifletmeye yönelik çok önemli bir ekonomik teşvik planı üzerinde çalıştıklarını ve planın bugün Senato'ya sunulacağını duyurduğunu hatırlatan ekonomi uzmanları, konuya ilişkin haber akışının gündemin odağına yerleşmiş durumda olduğunu bildirdi.

Ekonomistler, Avrupa'da sınırların geçici olarak kapatılmasının yatırımcılar üzerindeki kaygıyı görece artırdığına vurgu yaparak, varlık fiyatlarının koronavirüs salgınına ilişkin gelişmeler nedeniyle bir süre daha dalgalı bir seyir izleyebileceğini belirtti.

Bugün Avro Bölgesi'nde enflasyon ve Amerika Birleşik Devletleri'nde inşaat izinleri ve konut başlangıçları verilerinin takip edileceğini anımsatan ekonomi uzmanları, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını vurguladı.

Ekonomistler, altının onsunda teknik açıdan 1.460 doların destek olarak öne çıktığını, 1.516 doların ise direnç konumuna geldiğini belirttiler.

Ekonomistler gram altında ise 300-320 lira bandının öne çıktığını kaydettiler.

Yorumlar (0)