Gülün tek dalı 12 lira oldu!

Sevgililer Günü'ne bir gün kala gülün tek dalı 12 liraya çıktı. 

EKONOMİ 13.02.2020, 16:12
Gülün tek dalı 12 lira oldu!

Sevgililer Günü yaklaşırken, Türkiye'nin çiçek üretim merkezlerinden Yalova'daki mezatlarda hareketlilik yaşanmaya başladı.

Sınırlı Sorumlu Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifinde görevli ziraat mühendislerinden Onur Ateş, Yalova'nın dışında İstanbul, İzmir ve Mersin'de yetiştirilen çiçeklerin mezata getirildiğini ifade etti. 

Ateş, kooperatifin Yalova Şubesi olarak normalde 60-70 koli olan satışlarının 200 koliye çıktığına dikkat çekerek, "Çiçek bu dönemde bayanlara çok fazla giden bir hediye. Normal zamanlarda çiçek fiyatları düşük oluyor ama bu özel günlerde epeyce yükseliyor." açıklamasını yaptı. 

"Kırmızı güle çok fazla talep var"

Sevgililer Günü'nde kırmızı güle çok fazla talep olduğunu kaydeden Ateş, normalde dalı 5 lira olan çiçeğin fiyatının son dönemde 10-12 liraya ulaştığını aktardı. 

"Güneydeki illerde üretim daha fazla"

Ateş, Türkiye'nin her tarafında üretim olduğunu belirterek, "Ancak Marmara Bölgesi bugünlerde daha soğuk olduğu için özellikle güneydeki Adana, Antalya, Mersin, İzmir gibi yerlerde üretim daha fazla. O yüzden oradan buraya daha çok gönderiliyor." dedi. 

Mezata katılan çiçekçiler, yoğun talep gören kırmızı güle ulaşmak için rekabet ediyor. Kırmızı gül alabilen çiçekçiler mutlu olurken, fiyatların fazla olması nedeniyle rahatsızlık hissedenler farklı ürünlere yönelmek durumunda kaldı.

Yorumlar (0)