Gram bin lirayı gördü! 8 Haziran 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları serbest piyasada en fazla merak edilerek araştırılanlar içerisinde ilk sıralardaki yerini koruyor. Gram ve çeyrek altın fiyatları hafta başında gerçekleştirdiği yukarı yönlü gidişi bugün de takip ediyor. Peki, bugün gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL?

EKONOMİ 08.06.2022, 10:25 08.06.2022, 14:50
Gram bin lirayı gördü! 8 Haziran 2022 altın fiyatları

8 Haziran Çarşamba gününe ait ekonomik gidişat vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından devamlı olarak takip ediliyor. Gram altın fiyatları güne 1000 liranın üzerinde bir rakamla açılış yaptı. Peki, bugün gram ve çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu, kaç TL? İşte altın fiyatları...

8 Haziran 2022 altın fiyatları

Altının onsu 1.848 dolardan işlem görüyorken, gram ise 1000 lirayı geçti. Çeyrek altın 1.638 lira sınırına dayanırken, Cumhuriyet altını ise 6.532 liradan alıcı buluyor.

Gözler FED toplantısına döndü

ABD'de cuma günü açıklanması beklenen enflasyon verileri yatırımcıları meraklandırmaya başladı. ABD Merkez Bankası'nın (FED) önümüzdeki hafta yapacağı para politikası görüşmesi öncesinde enflasyon görünümüne ilişkin haber ve veriler ve haberler de piyasaların odağı haline geldi.

Para piyasalarında belirlenen fiyatlamalarda, FED'in gelecek iki görüşmede 50 baz puan faiz yükseltmesine kesin gözüyle bakılırken, eylül toplantısındaki faiz artışı tahminleri 50 baz puanının altına düştü.

Avrupa Merkez Bankası faiz yükseltecek mi?

Avrupa'da ise yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) perşembe günü düzenleyeceği para politikası görüşmesini beklerken, bankanın bu görüşmede varlık alımlarını bu ay sonunda donduracağına kesin olarak bakılıyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ECB'nin faiz artırımı konusunda nasıl bir yol çizeceğine dair belirsizlikler devam ediyorken, bankanın sene sonuna gelene kadar 130 baz puan faiz yükseltmesi bekleniyor.

Çeyrek altın kaç gramdır?

Çeyrek altın ziynet takı kategorisinin en küçük mensubudur. İnsanlar arasında küçük altın olarak isimlendirilmektedir.

Altınlar ağırlıklarına göre işlem görmektedir. Çeyrek altın 22 ayar ve 18 mm kalınlığındadır. Çeyrek altın ise 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altının has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak belirlenmiştir.

Çeyrek altın gerek ziynet eşyası gerek takı, gerek yatırım aracı olarak kullanılmaktadır. Hediyelik eşya olarakta değerlendirilen çeyrek altınlar kulplu olarak satılır. Yatırım amacıyla seçilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olarak satılmaktadır. Çeyrek altının has altın ağırlığı kulplarında bulunmaz. Çeyrek altına takılan kulplar altından yapılmamaktadır.

Yorumlar (0)