Gram altın yüzde 20 kazandırdı

Gram altın, dolar kuru ve altının ons fiyatından bulduğu destekle yükseliş eğiliminde hareket ederek yılın ilk yarısında yatırımcısına yüzde 20 kazandırdı.

EKONOMİ 30.06.2019, 11:21
Gram altın yüzde 20 kazandırdı

Yurt içinde yatırımcıların en çok tercih ettiği yatırım araçlarından olan gram altın, dolar kurundan ve altının ons fiyatından bulduğu destekle 2019 yılında pozitif bir seyir takip etti. 

2019 yılına 218 lira seviyesinden giren gram altın, yükseliş trendini sürdürerek 25 Haziran 2019'da 268,8 lira ile son 10 ayın zirvesine ulaştı. Bu seviyelerde tutunamayan gram altın, 2019 yılının haziran ayını yaklaşık yüzde 7 primle 262 liradan bitirdi. Yatırımcısına yılın ilk yarısında da yüzde 20 kazandıran gram altın, güvenli liman unvanını korudu.

Güvenli limanlara duyulan talep

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, gram altının yılın ilk yarısında yatırımcısına kazanç sağladığını dile getirdi. İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer şunları söyledi:

"Gram altında yaşanan bu artışta, küresel piyasalarda güvenli limanlara duyulan talep ve kurda yaşanan yükselişin etkisi oldu. Yılın ikinci yarısında da gram altının yatırımcısına fırsatlar vereceği bir ortam oluşabilir diye düşünüyoruz. Altında geri çekilmelerde özellikle 250-253 lira seviyeleri alım için fırsat olarak değerlendirilebilir. Yükseliş eğiliminde olan gram altın, 268 TL seviyesinin üzerine yerleşirse 274 TL'ye yükselebilir." 

"Gram altın yeni zirveleri görebilir"

Anadolu Ajansı (AA) Finans Analisti İslam Memiş de gram altında yatırımcıların, 257 lira seviyesini yakından takip etmesi gerektiğini söyleyerek, bu seviyenin aşağı kırılması durumunda gram altının 250 liraya kadar gerileyebileceğini belirtti.

Yılın kalan yarısında altının gram fiyatının dolar kurundan destek alarak yükselişini sürdürebileceğini ifade eden Finans Analisti İslam Memiş, şunları söyledi:

"Ticaret savaşları, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)-İran İslam Cumhuriyeti gerginliği, küresel büyüme endişeleri gibi nedenler, uluslararası piyasalarda güvenli liman olarak görülen altının tercih edilmesini destekleyebilir. Bu nedenle altının gram fiyatı, yükselişlerde önce 275, devamında 290 lira seviyelerini zorlayabilir. Yani altının gram fiyatında yükselişlerin bitmediğini, yeni zirvelerin test edileceğini, kısa vadeli düşüşlerin yatırımcısına alım fırsatları sunacağını söylememiz gerekir."

Yorumlar (0)