Gram altın 9 ayın zirvesine çıktı

Gram altının fiyatı, dolar kuru ve ons altından bulduğu destekle 9 ayın zirvesine ulaştı. Gram altın 258,6 lirayı gördü.

EKONOMİ 16.06.2019, 11:28
Gram altın 9 ayın zirvesine çıktı

Yatırımcısına 2 haftadır kazandıran ve yılın başından bu yana da yüzde 16,4 prim sağladıyan gram altının, 258 TL'nin üzerine yerleştiği takdirde 262-270 TL bandına kadar yükselebileceği belirtiliyor.

Dolar kuru ve altının ons fiyatından aldığı destekle yükseliş eğiliminde hareket eden gram altın, bu hafta 258,6 liraya çıkarak 9 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Altının gram fiyatı bu hafta, ons fiyatı ve dolar kurundaki değer kazançlarının etkisiyle pozitif yönlü bir seyir izledi. Haziran ayının ikinci haftasına 251 lira seviyelerinden başlayan gram altın, yükseliş eğilimini sürdürerek 14 Haziran'da 258,6 lira ile 9 ayın zirvesini gördü. 

Haftalık bazda yüzde 1 getiri sağlayan gram altın, haftayı 253,8 liradan kapattı. 2 haftadır üst üste yatırımcısına kazandıran gram altın, yılın başından bu yana da yüzde 16,4 prim getirdi.

"Gram altın, 262-270 TL bandına kadar yükselebilir"

İntegral Yatırım Araştırma Uzmanı Seda Yalçınkaya Özer, Anadolu Ajansı (AA) muhabirine yaptığı açıklamada, ons altın ve dolar kurundaki yükselişlerin gram altının 258 TL seviyesine ulaşmasını desteklediğini ifade etti.

Küresel piyasalarda risk unsurlarının yükselmesinin güvenli liman talebini canlandırdığını ifade eden Seda Yalçınkaya Özer, şu açıklamayı yaptı:

"Ons altında 1.366 doların üzerinde yerleşik seyirler olması halinde önümüzdeki günlerde yükseliş eğiliminin daha da güçlenmesi bekleniyor. Yıl genelinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası (Fed) politikaları ve küresel risk unsurlarını ele aldığımızda ons altının güvenli liman talebinin canlı kalacağını beklemekteyiz. Yılın ikinci yarısında Amerika-Çin ticaret gelişmelerine, Fed'in para politikası adımlarına ve ABD yönetiminden gelebilecek yaptırım haberlerine karşı duyarlı olunmalı." 

Seda Yalçınkaya Özer, gram altının 258 TL'nin üzerine yerleştiği takdirde 262-270 TL bandına kadar yükselebileceğini belirterek, "Buna karşın kısa vadede 258 TL seviyesi üzerine yerleşmekte başarısız kalırsa ilk etapta 252 TL seviyesine, risklerin daha da yumuşaması halinde 246-247 TL'ye doğru gerileyebilir. Bu durumda yatırımcısı için gram altın bu seviyeler alım fırsatı verebilir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Gram altının yönü konusunda yukarı potansiyelini koruyoruz"

Yatırım Finansman Menkul Değerler Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan da son dönemde küresel piyasalardaki gelişmelerin ons altının fiyatını yukarı doğru çektiğini, TL cephesindeki gelişmelerle birlikte gram altının ise ons altının üzerindeki getiri potansiyelini korumaya devam ettiğini ifade etti. 

Bir süredir yukarı yönlü beklentilerini koruduklarını ve hedef olarak izledikleri 258-260 TL bandına geldiklerini belirten Vahap Taştan, "Yatırımcının şimdilik yeni alım için beklemede kalacağını, 260 lira bandından gelecek olası geri çekilmelerde 243-245 TL bandını yeni alım için değerlendirebileceğini düşünüyoruz. Kısa vadeli de olsa bir miktar geri çekilme beklentimiz olsa da gram altının yönü için yukarı potansiyelini koruduğumuzun altını çizelim." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)