Gram altın 474 lira

Cumhuriyet altını 3.176 liradan, Çeyrek altın 778 liradan alıcı buluyor. Gram altın 474 lira seviyelerinde satılıyor.

EKONOMİ 18.09.2020, 11:40
Gram altın 474 lira

Haftanın son işlem gününe yükselişle başlayan Gram altının fiyatı 474,4 lira seviyesinde bulunuyor.

Gram altın, dün dolar kurundaki yükselişe rağmen altının ons fiyatındaki düşüşle gerilemişti. Gram altın, Perşembe gününü Salı günü kapanışına oranla %0,2 geride 472,1 lirada seviyesinden kapattı.

Haftanın son işlem günü olan Cuma gününe yükselerek başlayan Gram altın, saat 11.30 itibarıyla Perşembe günü kapanışının %0,5 ilerisinde 474,4 lira düzeyinde bulunuyor. Saat 11.30 itibarıyla Cumhuriyet altını 3.176 liradan satılırken, çeyrek altın 778 liradan alıcı buluyor.

Altının ons fiyatı, saat 11.30'u geçtiği şu sıralarda Perşembe günü kapanış düzeyine göre %0,5 değer kazancıyla 1.953 dolar noktasında yer alıyor.

Ekonomistlerin öngörüsü

Altının ons fiyatında teknik açıdan 1.930 doların destek olarak öne çıktığını belirten ekonomi uzmanları, 1.980 dolar seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Ekonomi gündemi

Dün Fed'in (Amerikan Merkez Bankası) faiz kararının ardından dolar güçlendi. Güçlenen doların etkisiyle altın fiyatları baskılandı ancak bugün gelen tepki alımlarıyla altının ons fiyatı yükselişe geçti.

Bugünkü ekonomi verilerine baktığımızda yurt içinde TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) 2020 Eylül dönemi beklenti anketinin olduğunu görüyoruz. Yurt dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'nde tüketici güven endeksi ve cari işlemler dengesi verileri başta olmak üzere yoğun veri gündemi var.

Türkiye-Yunanistan ve üçüncü ülke olarak da Fransa'nın odağında bulunduğu Doğu Akdeniz'deki gerilim başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler de ekonomi gündemini meşgul ediyor. Ekonomi gündeminin odaklandığı bir başka konu ise, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) aşı çalışmalarına dair bilgi akışı. Özellikle tescilli ilk aşı olan Rus Sputnik V'nin gönüllüler üzerinde denenmeye başlaması ve diğer ülkelerden gelen olumlu haberler ekonomi çevreleri tarafından yakından takip ediliyor.

Yorumlar (0)