Görüşme bitti: Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Erdoğan ile yaptığı görüşmenin akabinde açıklamalarda bulunan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Görüşme olumlu bir havada geçti. Cumhurbaşkanımız 'Ben her şeyin farkındayım.' dedi. Bizdeki rakamlar onların da elinde var. Allah'ın izniyle önümüzdeki günlerde kamuoyuna güzel bir haber verirler." dedi.

EKONOMİ 16.06.2022, 21:58
Görüşme bitti: Türk-İş'ten asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Atalay'ı AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. 

"Birçok hususu görüştük"

Yaklaşık olarak bir saat süren görüşmenin akabinde basın mensuplarının karşısına geçen Atalay, söz konusu görüşmenin içeriğine dair açıklamalar yaptı. Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Çalışma hayatındaki problemlere ilişkin olarak Cumhurbaşkanımızdan randevu talep ettik. Asgari ücret, emekli maaşı, EYT, taşeronlar, işçiler gibi birçok hususu görüştük. Sayın Cumhurbaşkanımız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve tarafların bir çalışma gerçekleştirileceğini, ilerleyen günlerde bize bir haber ileteceğini söyledi. Görüşmemiz boyunca rakam konuşmadık. Asgari ücretlilerin alım gücünün azaldığını, emeklinin durumunun kötü olduğunu aktarma olanağı buldum. Cumhurbaşkanımız, 'Buna ilişkin çalışmalarımız devam ediyor. İlerleyen günlerde size de kamuoyuna da bilgi vereceğiz. Sizi tekrar çağırırız ve konuşuruz.' dediler.

"Asgari ücretlilere her ay enflasyon farkı yansıtılmalı"

Dört ay evvel, asgari ücret alanlara her ay enflasyon farkı verilmesi gerektiğini belirtmiştim. Yine aynı şeyi söyledim. Yalnızca aralık ayında asgari ücret için toplanıyorduk. Fakat koşullar öyle bir noktaya geldi ki insanlar hemen alım gücünü kaybetti. 

Görüşme olumlu bir havada geçti. Cumhurbaşkanımız, 'Ben her şeyin farkındayım.' dedi. Bizdeki rakamlar onların da elinde var. Allah'ın izniyle önümüzdeki günlerde kamuoyuna güzel bir haber verirler. Patronların büyük kısmı maaşların artmasını istemiyor ya da artan kısmı devletin karşılamasını istiyor. Toplumun memnun olacağı bir karar açıklanacağını düşünüyorum."

Yorumlar (0)