Girişimci kadın çiftçiler ödüllerine kavuşacak

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" çerçevesinde 2019’un en iyi proje ödülleri, 18 Ekim Cuma günü Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla, Ankara'da düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.

EKONOMİ 17.10.2019, 15:57
Girişimci kadın çiftçiler ödüllerine kavuşacak

“Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı” kırsalda kadın girişimciliğinin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla uygulanıyor ve kırsaldaki kadınların hayallerini gerçekleştirmesine destek olmayı, sosyoekonomik statülerine ve toplumsal ilişkilerine katkı vermeyi sürdürüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından pilot il olarak İzmir’de başlatılan program, 6 yıldır tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmak için büyüyerek faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda verilen istihdama yönelik sertifikalı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, 2019 yılında toplam 17 ilde bin 81, 2015-2019 yılları arasında ise 81 ilde 5 bin 292 kadın çiftçiye ulaştı.

Girişimci Kadın Çiftçi Ödülleri ise eğitimlerini tamamlayan kadın çiftçiler tarafından hazırlanmış ve dereceye girmiş projelerin hayata geçirilmesine olanak sağlanıyor. Aldıkları eğitim sonucunda ortaya koydukları projelerle başarı hikâyeleri yazan kadın çiftçiler, diğer kadınlara için de örnek teşkil ediyor.

Girişimci Kadın Çiftçiler Proje Yarışması finalinde 17 ilin birincileri yarışacak. Katılımcılar ise yeni başarı hikâyelerinin yazılmasında bir başlangıç olacak. Ödül töreninde dereceye girenlerin para ödülleri, jüri özel ödülü ve mansiyon ödülleri sahiplerini bulacak.

Yorumlar (0)