Gıda sektörü temsilcileriyle görüşen Bakan Nebati indirim sinyali verdi

Gıda alanının temsilcileriyle toplantı yapan Maliye ve Hazine Bakanı Nurettin Nebati, "Yapılan KDV indirimleri haricinde şirketlerimizin de yansıtılan fiyatları düşürerek bu stratejilerinde cesurca davranması hususunu uygun bulduk" şeklinde açıklama yaptı.

EKONOMİ 12.05.2022, 16:24
Gıda sektörü temsilcileriyle görüşen Bakan Nebati indirim sinyali verdi

Maliye ve Hazine Bakanı görevini yapan Nureddin Nebati, gıda alanını temsil edenlerle bir görüşme düzenledi.

Yapılan toplantıyla alakalı olarak sosyal medya hesabı Twitter üzerinde duyuru yapan Bakan Nebati görüşmenin güzel geçtiğine vurgu yaparak, "Stratejilerimizi ana merkeze koyduğumuz, en önce önceliğimiz olarak gelen enflasyonla mücadele içeriğinde gıda alanında işleyiş sağlayan yumurta, kırmızı et, beyaz et ve yem üretici şirketlerini temsil eden kişilerle beraber bir toplantı düzenledik. Yapılan görüşme verimli ve yapıcı bir şekilde gerçekleşti” diye ifade etti.

“Fiyatlardaki dalgalanmayı önlemeye çalışıyoruz”

Gıda fiyatlarında düşüşlerin olması adına uğraştıklarını belirten Bakan Nebati, “Halkımıza konforlu bir alan yaratabilmek için KDV indirimlerinin yanı sıra şirketlerimize de fiyatlarda düşüş yapmalarını ve strateji değiştirmeleri konusunda konuşmalar yaptık. Bundan sonrası için fiyatlarda uygulanacak düşüler konusunda daha cesur hareketler sağlanması konusunu uygun gördük Piyasada ki fiyatlandırılmalarda yaşanan dalgalanmaların önleyebilme ve tekrar stabilize hale getirmek adına hep beraber tüm gücümüzle uğraşmayı sürdüreceğiz” diyerek sözlerine son verdi.

Yorumlar (0)