"Gezi'den beri battık bittik lobisiyle uğraşıyoruz!"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak katıldığı bir TV programında ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Gezi'den beri battık bittik lobisiyle uğraşıyoruz. O zaman ekonomiyi durdurun diyorlardı, şimdi ise IMF'ye teslim edin." diyorlar, dedi.

EKONOMİ 12.08.2020, 23:10
"Gezi'den beri battık bittik lobisiyle uğraşıyoruz!"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olarak ekonomi gündemine ilişkin açıklamalar yaptı.

Albayrak'a koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkisinin ne ölçüde olduğu soruldu.

Bakan Albayrak şu yanıtı verdi:

"Salgının doğal olarak maliyetleri var"

Türkiye'de azınlıkta olan fakat sesleri yüksek çıkan kesimin kriz beklentisinde olduğunu vurgulayan Bakan Albayrak, "Salgının etkisi ve doğal olarak maliyetleri var. Türkiye bir direnç içindeyse beklentilere girmek doğru değildir... Pek çok ülke bütçe açığında yüzde 10-25'leri konuşuyor ve gelirleri sıfır. 

Tüm bunlara rağmen yüzde 5-6'ları konuşuyoruz biz. Boşluk düzeyi örneklerini vereyim size. Japonya, İngiltere ve Avrupa'da pek çok ülke borç rasyosu bizde yüzde 30'lar bu saydığım örneklerde yüzde 100'lerde... 

"Gezi'den beri battık bittik lobisiyle uğraşıyoruz"

Gezi'den beridir battık bittik lobisi 2013 senesinde de diyordu ki ekonomiyi durdurun. Şimdi diyorlar ki IMF'ye teslim edin. Bizim sosyal medyayla yatıp kalkan azınlık kesimimiz var. Bir kesim üzerinden kuşatma yapılıyor. 

Anadolu'da geri dönüşler alıyorum. 3 ay süresince geri dönüşlere bakıyorum. Birçok ilden de geri dönüşler aldık. Sokağa çıkılmayan iklimde biz destek sağladık. 210 bin firmaya toplamda 150 milyonun üzerinde destek verdik. En düşük maliyetlerle desteğimizi sağladık." 

Yorumlar (0)