Gezen tavuğun foyası!

Ticaret Bakanlığının yumurta fiyatlarındaki artışı mercek altına almasından sonra bir başka inceleme de Tarım Bakanlığı tarafından başlatıldı.

EKONOMİ 31.12.2020, 10:04 31.12.2020, 10:08
Gezen tavuğun foyası!

Ticaret Bakanlığı yumurta fiyatlarında yaşanan artışı inceleme altına almıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı ise yumurta üreticilerine toplantı davetinde bulundu.

Yumurta üreticileri fiyatlardaki artışları maliyet artışına bağlarken, gezen tavuk ve organik yumurta denilerek satılan yumurtaların fiyatlarındaki olağanüstü artışlara anlam veremediklerini ifade ettiler.

YUMBİR (Yumurta Üreticileri Merkez Birliği) Başkanı İbrahim Afyon, gezen tavuğun foyasının ortaya çıktığını belirterek, kendi fiyatlarındaki artışların yem fiyatlarında yaşanan artışa bağlı olduğunu ancak gezen tavuk olarak adlandırılan tavukların doğadaki ot ve çöple beslendiklerini hatırlattı ve "Doğadaki çöpe ota zam mı geldi?” diye sordu.

Yumurta fiyatlarının 90 kuruşun üzerine çıktığı, tavuğun fiyatının kendi yumurtasının bile gerisinde kaldığı haberlerinin yayınlanmasından sonra Ticaret Bakanlığı yumurta üreticileri ve marketlerle konuşmuştu. Ticaret Bakanlığı YUMBİR'i de görüşmeye çağırdı ve fiyat artışları ile ilgili bilgi aldı.

YUMBİR Başkanı İbrahim Afyon, Ticaret Bakanı Yardımcısı Fatih Metin ile yaptıkları görüşmede kendilerine yumurta fiyatlardaki artışın sebeplerinin sorulduğunu kaydederek, "Biz de yem fiyatlarında yaşanan yükselişi ve bazı marketlerin uygulamalarını kendilerine anlattık. Ayrıca 'gezen tavuk' ve ‘organik yumurta’ denilerek satılan yumurtaların, sertifikalı köy yumurtası ya da gerçek gezen tavuk olmadığını anlattık" diye konuştu.

Gezen tavuk yalanı!

Ticaret Bakanlığının 'gezen tavuk' iddiasıyla ilgili olarak da inceleme başlatacağını dile getiren İbrahim Afyon, “Beyaz yumurta fiyatı, satış yerinin kirası dikkate alınarak 1 lirayı geçmemesi gerekiyor. Doğal yumurta satıyoruz iddiasında bulunanlar, 1.5 liraya nasıl yumurta satabiliyorlar? Halkımız damgasız yumurtaları almasın. Her sarı yumurta organik değildir. Sertifikasına baksınlar. Gerçek olmamasına rağmen 'organik yumurta' ya da 'gezen tavuk yumurtası' diye satıyorlar.” dedi.

Yorumlar (2)
Esen Çağlar 3 yıl önce
Gezen tavugun yumurtasının sarısı,yemle beslenen tavuğun sarışından çok daha köyüdür.,Siz neyin oesindesiniz.,Bu farkı her kümes hayvani besliyen kişi bilir.,Sesinizi yukseltmekke kendinizi haklı cijaranazsiniz.Herjesi salak sanıyorlar.,Neyse.,,
Esen Çağlar 3 yıl önce
Gezen tavugun yumurtasının sarısı,yemle beslenen tavuğun sarışından çok daha köyüdür.,Siz neyin oesindesiniz.,Bu farkı her kümes hayvani besliyen kişi bilir.,Sesinizi yukseltmekke kendinizi haklı cikaranazsiniz.Herjesi salak sanıyorlar.,Neyse.,,