"Gelişmeler umut verici"

Altaş, TCMB'nin getirdiği komisyon oranlarına sınırlamaların umut verici bir gelişme olduğunu belirtti.

EKONOMİ 18.10.2019, 16:15
"Gelişmeler umut verici"

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, ticaretin verimliliği ve sağlıklı sürdürülebilirliği kapsamında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) komisyon oranlarına sınırlama getirmesini oldukça umut verici bir gelişme olarak yorumladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, yapılan perakende sektörünün uygulamadan memnun olduğunu ifade eden Altaş, "Kredi kartı komisyon oranları sadece üye iş yerlerini ilgilendiriyor gibi görünse de aslında perakendecilerimizden, AVM yatırımcısına ve tüketicilerimize kadar sektörümüzü oluşturan zincirin tüm halkaları için çok önemli. Her zaman söylediğimiz gibi bu halkalardan birinde meydana gelebilecek olumsuz durum tüm sektörümüzü dolayısıyla ekonomimizi etkileyebiliyor." ifadelerinde bulundu.

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, alınan bu karar sayesinde hem perakendecilerin hem de tüketicilerin üzerinden ciddi bir yük kalktığını belirterek, "Ticaretimizin verimliliği, sağlıklı sürdürülebilirliği açısından Merkez Bankası’nın kredi kartı ile yapılan alışverişlerde üye iş yerlerinden alabileceği komisyon oranına sınırlama getirmesi son derece umut verici bir gelişme. Bu vesile ile Merkez Bankası ve hükumet yetkililerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz." diye ifadelerini dile getirdi.

Yorumlar (0)