Geliri fazla olanlardan daha fazla vergi alınacak!

Rusya'da geliri fazla olan kişilerden daha fazla vergi alınmasına karar verildi. 

EKONOMİ 24.11.2020, 16:40 26.11.2020, 09:11
Geliri fazla olanlardan daha fazla vergi alınacak!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelir vergisinin artırılmasına yönelik kanuna imza attı. 

Konuya ilişkin haberi Moscow Times geçti. Haberde, 5 milyon rubleden fazla olan gelirlerde, vergi oranının yüzde 13'ten yüzde 15'e çıkarılacağı ifade edildi. Söz konusu düzenlemenin, 1 Ocak 2021 yılı itibarıyla geçerli olacağı bildirildi. (5 milyon ruble, yaklaşık 66 bin dolara tekabül ediyor.) Yani yeni yılla birlikte geliri fazla olan kişilerden yüzde 15 oranında vergi alınmaya başlanacak. 

Böylece söz konusu ülkede ilk defa geliri fazla olan kişilerden daha fazla vergi alınmasına yönelik bir hamlede bulunuldu. 

Rusya Devlet Başkanı Putin, Haziran ayında yaptığı bir konuşmada, geliri fazla olan vatandaşlardan daha çok vergi alınmasına yönelik teklifte bulunmuştu. 

Devlet kasasına 60 milyar ruble girecek

Rusya'da yeni vergi düzenlemesiyle beraber 2021 senesinde devlet kasasına 60 milyar rublenin kazandırılacağı tahmin ediliyor. 2022 senesinde ise devlet kasasına 68.5 milyar ruble girmesi bekleniyor.  

Çocukların tedavisi için kullanılacak 

Rus lider, söz konusu paranın ağır ve nadir hastalıklara sahip olan çocukların tedavisi için fon sağlamak amacıyla kullanılacağını ifade etti. 

Rusya'da 2001 senesinde tüm vatandaşlardan aynı oranda vergi alınması sistemi yürürlüğe girmişti. Söz konusu sistemin, Putin'in ilk başkanlık sürecinin ana reformları arasında yer aldığı biliniyor. 

Yorumlar (0)