Gelir ve damga vergisi istisnası getiren teklif kabul edildi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Memur dahil olmak üzere bütün çalışanların ücret ve maaşlarının brüt asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf tutulacak.” şeklinde konuştu. Bu konuya ilişkin teklif, komisyonda kabul edildi.

EKONOMİ 21.12.2021, 00:31 22.12.2021, 08:46
Gelir ve damga vergisi istisnası getiren teklif kabul edildi

2022 yılı asgari ücret net olarak 4.253 TL, brüt olarak 5.004 TL’ye çıkartılırken, her sene gündem olan asgari ücretin verginin dışında bırakılmasına ilişkin talebinin bütün işçileri kapsayacak şekilde hayata geçirileceği kaydedilmişti.

Getirilen istisna bütün çalışanları kapsayacak

Asgari ücretten damga ve gelir vergisi alınmamasına dair kanun teklifinin Meclis’teki görüşmeleri sırasında, istisnanın bütün çalışanlara genişletilmesi yönünde karar verildi.

Konuya dair Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklama gerçekleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ücretlilere vergi muafiyetine ilişkin şunları söyledi:

Maaşların asgari ücrete kadar olan kısmı vergiden muaf tutulacak

“Bütün ücretlilerin asgari ücrete kadar olan kısımları verginin dışında kalacak. Vergi istisnası 18,5 milyon memur ve işçiyi kapsayacak. Toplamdaki maliyet ise 37 milyar 600 milyon TL olacak.”



Komisyondan geçti

Maaş ve ücretlerin asgari ücret tutarından damga ve gelir vergisi alınmamasını da içeren kanun teklifi, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul gördü.

Yorumlar (0)