Gazzeli çiftçiler yardım talep ediyor

İsrail ablukası yüzünden mahsullerini Batı Şeria'da satamayan Gazze'deki çiftçiler, Birleşmiş Milletler'den yardım talep etti. 

EKONOMİ 17.10.2019, 15:19 17.10.2019, 15:26
Gazzeli çiftçiler yardım talep ediyor

Gazze Tarım Kooperatifi Müdürü Muhammed Gaben, ürünlerinin, İsrail'in Batı Şeria pazarında satılmasını yasakladığını ve aynı zamanda Gazze'de de satılmasını engellediğini belirtti.

Gösteri düzenlediler

Gazzeli çiftçiler, İsrail ablukası altında ve ürünlerinin batı Şeria'da satılabilmesi için BM'den yardım istedi.

Filistinli çiftçiler, seslerini duyurabilmek amacıyla Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün, Gazze'deki binası önünde gösteri düzenledi.

Çitçiler, İsrail ablukasını protesto ettiler. Ürünlerinin, Batı Şeria'da satılabilmesine olanak verilmesi için yerel ve uluslararası kuruluşlardan yardım talep etti. Çiftçiler, bu konuda İsrail'e baskı yapılması için BM'ye çağrıda bulundu.

Gazze'deki Tarım Kooperatifi Müdürü Muhammed Gaben, yıllardır devam eden bu ablukanın çiftçiler üzerindeki olumsuz sonuçlarına dikkati çekmek için bu gösteriyi düzenlediklerini belirtti. Yaklaşık 15 bin ton patates, salatalık, domates gibi sebzelerin dondurucuda bekletildiğini ekleyerek, bu mahsüllerin ihtiyaç fazlası olduğunu vurguladı. Gaben, bu şekilde devam ederse, çiftçilerin büyük kayıp yaşayacağını belirtti. Bu durum, Gazze'deki işsizlik ve yoksulluk sorununu derinleştirdiğini ifade etti.

Yorumlar (0)