Gayrimenkul yatırım fonlarında büyüme

Gayrimenkul yatırım fonlarında yüzde 42 büyüme gerçekleşti.

EKONOMİ 15.10.2019, 13:32
Gayrimenkul yatırım fonlarında büyüme

İş Portföy Quasar GYF”, İş Portföy’ün gayrimenkul yatırım fonları çatısı altına girmişti. Tanıtımı, Quasar İstanbul’da yapıldı. Toplantıda, “İş Portföy Quasar GYF” ile ilgili plan ve hedefler açıklandı.

Toplantıya, İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan, Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Jones Lang LaSalle (JLL) Sermaye Piyasaları ve Konut Yatırımları Direktörü Gün Gökkaya ile İş Portföy Genel Müdür Yardımcısı Emrah Yücel katıldı.

Fonlarda yüzde 42'lik büyüme

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan toplantıda gayrimenkul fonlarıyla ilgili “Gayrimenkul yatırım fonları sektörünün yönettiği toplam fon büyüklüğü 245 milyar TL oldu ve bu yıl başından bu yana yaklaşık yüzde 42’lik bir büyüme [oldu].” değerlendirmesinde bulundu. 

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan ise “Piyasalardaki sakinleşme ve faizlerin düşme hali, insanların bu tür projelere daha fazla ilgi göstermesini sağlıyor. Bunu piyasada genel olarak görüyoruz. Bu projede hem Türk vatandaşlarımızın hem de yabancıların ilgisi oldukça iyi düzeyde.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, JLL Sermaye Piyasaları ve Konut Yatırımları Direktörü Gün Gökkaya Türkiye'nin, gayrimenkul yatırımları ve sermaye piyasaları açısından çok cazip bir noktada olduğunu dile getirerek "Quasar GYF projesinde gayrimenkul yatırım fonu ile ilgili kazandırılmış bir derinlik var." diye konuştu.

Yorumlar (0)