Galatasaray hisseleri patladı!

Galatasaray hisseleri, sarı-kırmızılı takımın 20 yıl aradan sonra derbi maçında Fenerbahçe'yi Kadıköy'de 3-1 mağlup etmesi sonrası tavan yaptı. Cuma günü, 3,00 liradan kapanış yapan Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları'ın hisse fiyatı, yüzde 20 artışla 3,60 liraya çıktı.

EKONOMİ 24.02.2020, 13:36
Galatasaray hisseleri patladı!

Süper Lig'in 23. haftasında oynanan derbi maçta Galatasaray'ın, 20 yıl aradan sonra deplasmanda Fenerbahçe'yi 3-1 yenmesinin ardından, Borsa İstanbul'da işlem gören Galatasaray hisseleri yüzde 20 yükselerek tavan fiyattan işlem görmeye başladı.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımları'nın cuma günü 3,00 liradan kapanış yapan hisse fiyatı, yüzde 20 değer kazanarak 3,60 liraya çıktı.

Fenerbahçe deplasmanında son galibiyetini 22 Aralık1999'da alan Galatasaray, dünkü karşılamada rakibini 3-1 yenerek puanını 45'e yükseltti ve bir maç eksiği ile ligin zirvesinde bulunan Trabzonspor ile puanını eşitleyerek ikinci sıraya ulaştı.

Ekonomistlerin görüşleri

Ekonomistler, Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda oldukça önemli bir engeli aştığını kaydederek, artan şampiyonluk şansı ile borsada hisselerin güne güçlü alımlarla başladığını belirtti.

Ekonomi uzmanları sportif başarının finansal açıdan önemli olduğunu kaydederek, ligin üst sıralarında yer alan takımların Avrupa kupalarında mücadele ederek önemli gelir elde etme şansı bulunduğunu hatırlattı.

Ekonomistler Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksinin haftaya yüzde 1,58 gerileyerek 114.984,40 puandan başlamasına rağmen, Galatasaray hisselerinin tavan fiyat olan 3,60 liradan açılış yaptığına dikkatleri çekti.

Fenerbahçe Futbol AŞ hisseleri

Diğer taraftan, Fenerbahçe Futbol AŞ hisse fiyatı, dün Galatasaray karşısında alınan 3-1'lik mağlubiyetin ardından açılışta yüzde 16,77 değer yitirerek 13,40 lira seviyesine indi. Fenerbahçe hisseleri, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek şu dakikalarda geçen hafta kapanışına göre yüzde 8 düşüşle 14,82 lira seviyesinde konumlandı.

Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri

Borsa İstanbul'da işlem gören diğer spor hisselerinden Beşiktaş yüzde 6 prim kazanarak 3,13 lira, Trabzonspor ise yüzde 11 değer elde ederek 6,70 liradan işlem görüyor.

Süper Lig'de cumartesi günü oynanan karşılaşmada Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kalarak hanelerine birer puan yazdırabilmişlerdi.

Yorumlar (0)