FTX: Kripto varlıkların önemli bölümü kayboldu

Sam Bankman-Fried'ın kurduğu kripto borsası FTX'in iflas başvurusuyla ilgili davanın ilk duruşması, Delaware eyaletinde görüldü. Şirketin yeni yönetiminin avukatı olan James Bromley, "FTX, deneyimsiz ve bilgisiz kişilerin elindeydi. Şirketin varlıklarının önemli bölümü ya çalındı ya da kayboldu." açıklamasında bulundu.

EKONOMİ 23.11.2022, 16:50 23.11.2022, 21:02 Hakan Öksüz
FTX: Kripto varlıkların önemli bölümü kayboldu

Kripto piyasasının devasa borsalarından biri olan FTX, 11 Kasım'da yaptığı yazılı açıklamada iflasını duyurdu. Borsanın kurucusu olan şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried, özür dileyerek istifa ettiğini duyurdu. John J. Ray, FTX borsasının yeni CEO'su olarak atandı. En büyük kripto borsası olan Binance'ın sahibi Chanpeng Zhao'nun FTX'i satın almaktan vazgeçmesi, şirketin son umutlarını da tüketti.

"FTX, bilgisiz ve tecrübesiz kişilerin elindeydi"

Kripto piyasasında çöküşe yol açan FTX'in iflas başvurusunun ardından şirketten önemli bir açıklama geldi. Şirketin yeni yönetiminin avukatı olan James Bromley, iflas davasının Delaware eyaletinde yapılan duruşmasında konuştu. FTX borsasının bilgisiz ve tecrübesiz kişilerin kontrolünde bu duruma geldiğini kaydeden avukat, "Şirketin varlıklarının önemli bölümü ya çalındı ya da kayboldu." dedi.

"Sam Bankman-Fried, derebeylik yönetimi kurmuştu"

İflas duyurusuyla birlikte FTX borsasının çok sayıda siber saldırıya hedef olduğunu belirten avukat James Bromley, "Şirketteki iç denetimler artırıldı. Gelecek dönemdeki yeni siber saldırılardan korunmak için ciddi bir çalışma başlatıldı. Şirket, eski CEO olan Sam Bankman-Fried tarafından adeta bir derebeylik gibi yönetiliyordu. Böylesine uluslararası bir kuruluşun bu şekilde yönetilmesi yanlış." ifadelerini kullandı.

FTX'in yeni yöneticileri iş başında

Avukat James Bromley, FTX'in iflasını, "kurumsal dünyada gerçekleşen en ani çöküşlerden biri" şeklinde yorumladı. FTX borsasının yeni yöneticileri, şirketin iflas etmesine neden olan etmenleri ortaya çıkarmak için kapsamlı bir araştırma başlattı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile birlikte ABD'deki birçok savcı, FTX'in çöküşüne yol açan olası ihmaller hakkında incelemeler yürütüyor.

Yorumlar (0)