Fiyatı duyan akın etti

Eskişehir’de balıkçılar hamsi balığının kilogram fiyatını 10 lira yaptı, yurttaşlar ise fiyatı inen balıktan almak içim metrelerce kuyruk oluşturdu.

EKONOMİ 06.11.2021, 19:49 07.11.2021, 17:14
Fiyatı duyan akın etti

Taşbaşı bölgesinde yer alan balıkçılar, bir süredir değişkenlik gösteren hamsi balığının fiyatını 10 liraya kadar indirdi. İndirim haberi kulaktan kulağa yayılınca yurttaşlar, yaklaşık olarak iki saat içinde balıkçıların önünde metrelerce kuyruk oluşturdu.

"Bir kişiye 2 kilodan fazla satmıyoruz"

Balıkçı Muharrem Şahin, “Fiyatları indirdik. Yurttaş bol bol hamsi yesin diye, 25 lira olan fiyatı 10 liraya düşürdük. Elimizde 3 ton balık vardı, an itibarıyla yarım ton kadar kaldı. Arabalarımız yolda, yaklaşık olarak 4 ton balık daha gelecek. Oluşan kuyruğa bir bakın, insanlar sıraya giriyorlar. Allah bolluk vermiş, herkes balık yesin. Birkaç gün daha bu şekilde devam eder. Bir kişiye fazla 2 kilogram satış yapıyoruz."

"Balık almak aklımızda yoktu"

Balık alabilmek adına kuyruğa giren Hatice Ayvaz adlı yurttaş, “Komşumla beraber dakikalardır bekliyoruz. Aslında balık almak aklımızda yoktu, kuyruğu gördük ve geldik. Hamsinin 10 lira olduğunu öğrendik ve beklemeye karar verdik. Allah razı olsun, indirim yapmışlar. Balık yiyen var yiyemeyen var. İyi ki indirim yapmışlar, yurttaşlar balık yesin." şeklinde konuştu. 







Yorumlar (0)