Fiyatı düşünce adeta akın ettiler

Son birkaç gündür dolardaki düşüşle beraber altının gram fiyatının 1050 TL'den 970 TL'ye inmesinin ardından, düğün hazırlığı yapan yurttaşlar ve altın yatırımcıları, bu düşüşü alım fırsatı gördü ve kuyumculara akın etti.

EKONOMİ 29.06.2022, 21:09 30.06.2022, 12:25
Fiyatı düşünce adeta akın ettiler

Söz konusu düşüşün ardından Trabzon'daki kuyumcularda önemli bir hareketlenme gözlemlenirken, gram altının yaklaşık olarak 20 günlük bir aradan sonra 970 TL seviyelerine tekrar geri gelmesi özellikle düğün yapacak olan yurttaşları kuyumculara yöneltti.

"İşlerimiz çok güzel"

Özellikle düğün sezonunun başlaması ve Arap ülkelerinden gelen turistlerin bölgeye akın etmesinin satışlarını pozitif yönde etkilediğini kaydeden Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası'ndan Başkan Ali Yazıcı, “Bu tarz dönemlerde bir panik havası oluşuyor. Gram altın fiyatının düşmesinin ardından müşteri sayımız arttı. İşlerimiz çok güzel. Gurbetçiler de gelirse hareketlilik daha da artar. Kentimize Arap turistlerin gelmesi ve Suudi Arabistan'ın ülkemize yönelik seyahat yasağını kaldırmasının da çok pozitif yansımaları oldu. Beklentilerimiz bu yönde, Allah'ın izniyle yanılmayız." dedi. 

"Daha da aşağılara inebilir"

Kuyumcu esnaflarından Zekeriya Tonyalı ise “Altının yükselmesi gibi düşmesi de çok normal. Bence daha da aşağılara inebilir. Rusya'dan altın ithal edilmesine ambargo getirdiler, bunun neticelerini bekleyip görmek gerekir. Altına yoğun bir talep var. İşlerimizde önemli oranda bir hareketlenme söz konusu." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)