"Fiyat istikrarını sağlayacak olan TCMB'dir!"

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) politikalarına destek açıklaması yaptı. Bakan Elvan, TCMB'nin fiyat istikrarını sağlamayı ve devam ettirmeyi hedeflediğini belirterek, söz konusu hedefe göre politikaları ve araçları ortaya koyma ve hayata geçirme görevinin TCMB'ye ait olduğunu ifade etti. 

EKONOMİ 20.11.2020, 16:40
"Fiyat istikrarını sağlayacak olan TCMB'dir!"

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'dan TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) politikalarına destek açıklaması geldi. 

Yazılı açıklamada bulunan Bakan Elvan, ekonomi politikaları ile toplumsal refahın artırılmasının hedeflendiğini ifade etti. Elvan, toplumsal refahın adaletli gelir dağılımı, istihdam artışı ve devam ettirilebilir büyümeyi içerdiğine dikkat çekerek, bunların ön şartının da makroekonomik istikrar olduğunu ifade etti.

"Amaç fiyat istikrarını sağlamak"

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) fiyat istikrarını sağlamayı ve devam ettirmeyi amaçladığını kaydeden Elvan, söz konusu hedefe göre politikaları ve araçları ortaya koyma ve hayata geçirme görevinin de TCMB'ye ait olduğunu aktardı.

Elvan, fiyat istikrarı ile ekonomide öngörülebilirliğin arttığını ve devam ettirilebilir büyüme ile toplumsal refah artışına fayda sağlandığını belirterek, bunun genel manasıyla kabul gören bir olgu olduğuna dikkat çekti.

"Sade bir para politikası hayata geçirilecek"

TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) 19 Kasım günü "kesin ve güçlü bir parasal sıkılaştırma gerçekleştirirken, daha fazla öngörülebilirlik ve şeffaflık ile ilerleyen süreçte sade bir para politikası hayata geçireceğini" duyurduğunu aktardı.

Elvan, TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) sağlıklı bir parasal aktarım mekanizmasına sahip olmasının fiyat istikrarı için ciddi derecede önem taşıdığını belirterek, mevduat ve kredi piyasalarının rekabet içerisinde işlemesinin, ayrıca aracılık maliyetlerinin göz önünde bulundurulmasının kritik olduğunu ifade etti.

"Makroekonomik istikrar şart"

Devam ettirilebilir büyüme ve güçlü toplumsal refah için makroekonomik istikrarın sağlanmasının şart olduğunu belirten Elvan, bu nedenle makroekonomik istikrara sürekli destek verecek ve fiyat istikrarını kalıcı olarak sağlayacak politikaların belirleneceğini kaydetti.

"İdari kapasitelere güç kazandırılacak"

Elvan, bu konuyla ilgili bütün kurumların idari kapasitelerine güç kazandırılacağını ve operasyonel yetkinliklerinin artırılacağını ifade ederek, kamu ücret ve fiyatlamalarının enflasyon hedeflerine göre ortaya konmasının önemli olacağına dikkat çekti. 

"İlgili kurumlarla iş birliğine gidilecek"

Para politikasına kamu mali disiplini ile destek verileceğini belirten Elvan, bu doğrultuda ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliğine gidileceğini ekledi.

Yorumlar (0)