Fitch’ten Türk bankalarına dair “faiz” değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının faiz oranlarındaki kademeli artışa karşı hazırlıklı olduğunu belirtti.

EKONOMİ 13.05.2023, 10:16 14.05.2023, 10:04
Fitch’ten Türk bankalarına dair “faiz” değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'deki bankaların kademeli faiz artışına hazırlıklı olduğunu ancak aşırı hızlı faiz artışının olumsuz sonuçları olabileceği uyarısında bulundu.

“Ani faiz artışının olumsuz sonuçları olabilir”

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının durumunu değerlendirdi. Raporda, Türk bankalarının yavaşça artan faizlere hazır olduğu, ancak ani faiz artışının olumsuz sonuçları olabileceği belirtildi. Fitch Ratings, Türk yetkililerin para politikasını sıkılaştırması durumunda, TL faiz oranı artışının Türk bankaları üzerindeki etkisinin büyüklüğü ve hızı gibi faktörlere bağlı olabileceği görüşünü dile getirdi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının faiz artışlarına hazırlıklı olduğunu, ancak ani ve büyük ölçekli bir artışın kredi arzını daraltarak aktif kalitesinde önemli bozulmalara neden olabileceğini belirtti. Fitch ayrıca, 2022'nin son çeyreğindeki faaliyet ortamının hala Türk bankalarının üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti. Raporda, makro ve finansal istikrar risklerinin azaltılması durumunda ılımlı ve kademeli faiz artışının kredi notu için pozitif olabileceği de belirtildi.

Yorumlar (0)