Fitch, Türkiye için beklentisini revize etti

Fitch, Türkiye'nin 2019 yılı büyüme beklentisini yüzde eksi 1,1'den yüzde eksi 0,3'e çıkardı.

EKONOMİ 01.10.2019, 12:54
Fitch, Türkiye için beklentisini revize etti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda Türkiye'nin 2019 yılı büyüme beklentisini eksi yüzde 0,3'e revize etti.

Fitch, en somut büyüme düzelmesinin Türkiye'de olduğunu belirtti ve Haziran'da öngördükleri eksi yüzde 1,1'lik büyüme rakam tahminlerini eksi yüzde 0,3'e artırdığını bildirdi.

Fitch tarafından yüzde 4.3 civarında hesaplanan potansiyel büyümenin, 2020 ve 2021 yıllarında altında kalacağı belirtildi. Baz etkisi nedeniyle enflasyon Eylül ve Ekim aylarında tek haneli rakamlara inebileceği ancak yıl sonuna doğru yeniden yükseleceği belirtildi.

Fitch, TCMB'nin (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) enflasyonda gerileme beklentileriyle 3. çeyrekte toplam 750 baz puanlık politika faizinde indirim yaptığını hatırlatarak "Bu indirimler beklentilerin de üzerindeydi ancak ılımlı küresel piyasa koşulları nedeniyle Türk Lirası üzerinde belirgin etkisi olmadı. Türkiye'nin siyasi ve politik risklerinin yanı sıra dış finansman ihtiyacı faizlerde daha sert indirim ihtimalini engelleyecek." şeklinde değerlendirdi.

Yorumlar (0)