Fitch raporunda Türkiye vurgusu: İstikrar kazanacak!

Fitch Ratings raporunda, Türkiye'nin 2020 yılında daha fazla istikrar kazanabileceği belirtildi. Ayrıca enflasyonun düşeceğinin ve cari açığın kontrol altına alınacağının tahmin edildiği aktarıldı.

EKONOMİ 29.11.2019, 17:58
Fitch raporunda Türkiye vurgusu: İstikrar kazanacak!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişen Avrupa ülkelerinin görünümüyle ilgili değerlendirme raporunu paylaştı.

Gelişen Avrupa ülkelerinin çoğunda 2020'de yavaşlama yaşanacağının aktarıldığı raporda, 22 ülkenin 18’inde not görünümünün "durağan" olduğuna yer verildi, 4 ülkenin de pozitif not görünümüne sahip olduğu belirtildi.

Avrupa piyasalarında siyasi ve jeopolitik riskler

Fitch raporunda, gelişen Avrupa piyasalarında siyasi ve jeopolitik risklerin sürdüğüne de işaret edildi.

Gürcistan, Romanya, Kuzey Makedonya ve Slovakya’da gelecek yıl seçimler olacağına işaret edilen raporda, ABD'nin yaptırım politikasının da Rusya ve Türkiye için belirsizlik oluşturduğu aktarıldı.

Enflasyonun düşmesi bekleniyor

"Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek," değerlendirmesi yapılan Fitch Ratings’in raporunda, Türk ekonomisinde toparlanmanın sürmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiği belirtildi.

Türkiye’de 2023 yılına kadar seçim olmayacağı aımsatılan raporda, 2020'nin yapısal kredi zayıflıklarının üstesinden gelecek reformları uygulamak için bir fırsat sunduğuna değinildi.

Yorumlar (0)