Fitch: Pandeminin finansal kurumlardaki etkisi uzun vadeli...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, korona salgınının finansal kurumlar üzerinde uzun vadeli olumsuz etkilerinin olacağını duyurdu.

EKONOMİ 27.11.2020, 18:07 28.11.2020, 12:50
Fitch: Pandeminin finansal kurumlardaki etkisi uzun vadeli...

Fitch Ratings tarafından gerçekleştirilen açıklamada, finansal kurumların salgının uzun vadeli ekonomik etkilerine maruz kalacağı kaydedildi.

Fitch, büyük olasılıkla çoğu bankanın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki sağlık sigortası şirketlerin kendi profilleri üzerinde bir negatif etkisinin bulunacağını kaydetti.

"Küçük ve orta ölçekli işletmelerin kredi aldığı kuruluşlar hassas"

Koronavirüs salgını sonrası uzun süre bankaların zorlu bir faaliyet ortamına sahip olacağının kaydedildiği açıklamada, artışı beklenen ekonomik zayıflık ve özellikle işsizliğinin, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin yoğun olarak kredi almış olduğu finansal kuruluşların varlık kalitelerinin üzerindeki baskıyı arttırabileceği ifade edildi.

Fitch açıklamasında bununla birlikte azalan sermaye piyasası ve zayıf talebin finans kuruluşlarının gelirlerini baskılayabilme durumunun olduğunu ve mevcut olumsuz koşulların finans sektöründe küresel ölçekte bir konsodilasyonu arttırabileceği söylendi.

Yorumlar (0)