Fitch İngiltere'nin kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İngiltere'nin kredi notunu "AA" seviyesinden "AA-" seviyesine düşürdü, görünümünü "negatif" yaptı.

EKONOMİ 28.03.2020, 08:32
Fitch İngiltere'nin kredi notunu indirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, kredi notundaki düşüşün Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebiyle İngiltere'nin kamu maliyesindeki önemli zayıflamayı ve mali gevşeme durumunu yansıttığı kaydedildi.

Açıklamada, not indiriminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının İngiltere ekonomisindeki yakın dönemdeki ekonomik hasarı da yansıttığı vurgulanarak, Brexit sonrası İngiltere-Avrupa Birliği ticaret ilişkilerindeki belirsizliğin de bunda etkili olduğu belirtildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in açıklamasında, İngiltere'nin kredi notunun "AA" seviyesinden "AA-" seviyesine düşürüldüğü, görünümünün ise "negatif" olarak belirlendiği ifade edildi.

İngiltere'nin GSYH'sinde (gayrisafi yurtiçi hasıla) 2020 yılında yüzde 4'e yakın bir düşüşün beklendiği belirtilen açıklamada, 2021'de ise yaklaşık yüzde 3'lük keskin bir toparlanma olabileceği dile getirildi.

Fitch Ratings'in açıklamasında, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınını kontrol altına almaya yönelik gerekli politika cevaplarının İngiltere'nin borç oranında yükselişe yol açabileceği ve bunun da kamu maliyesindeki bozulmayı hızlandırabileceği kaydedildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in açıklamasında, 2019 yılında yüzde 84,5 seviyesinde olan genel devlet borcunun 2020 yılında yüzde 94'e ve 2021'de yüzde 98'e yükseleceği de bildirildi.

Yorumlar (0)