Fırtına balık fiyatlarını vurdu

Yurt genelinde etkili olan fırtına balık fiyatların yükselmesine neden oldu.

EKONOMİ 07.01.2020, 09:56
Fırtına balık fiyatlarını vurdu

Balıkesir ilinin yüksek bölgelerinde gerçekleşen kar yağışı ve kıyı bölgelerinde fırtınanın etkili olması balık fiyatlarını yükseltti.

Balıkesir'i 3 gündür etkisi altına alan fırtına ve kötü hava koşulları Balıkesir’de balık tezgahlarında yer bulan balık fiyatları yükseltti.

Balıkesir genelinde Marmara’da etkili olan fırtına nedeniyle 15 TL olan hamsinin kg fiyatı 30 TL’ye kadar, barbun 50 TL’ye kadar ve istavrit 30 TL’ye kadar yükseldi.

Balık tezgahlarında ki balık çeşitliliğinin ise çok az olduğu görülüyor. Kötü hava koşulları balıkçıların denize açılamaması tezgahlardaki balık fiyatlarına yansıdı.

Balıkesirli balıkçı Cevat Öner, “Hava şartlarının kötü gitmesi balık fiyatları biraz yükseltti. Hamsi Marmara’dan Karadeniz’e kaçtı hatta Karadeniz’de de kuzey kıyılarına kaçtı. Bu sene çinekop ve palamut çok çıkmadı. Hamsi fiyatı tezgahlarda 15 TL idi ama şu anda 30 TL civarlarında. Hava kötü olursa teknelerimiz denize açılamıyor buda ister istemez tezgahlarda daha az balık bulunmasına ve fiyatlarının artmasına neden oluyor.” diye konuştu. 

Balıkesirli Balıkçılar kısa süre içinde balık fiyatlarının normale dönmesini umduklarını belirttiler.
 

Yorumlar (0)