Fırsatçılar iş başında: 70 liralık ateş ölçer 700 lira oldu!

Türkiye'nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelesi sürerken, fırsatçılar ateş ölçeri karaborsaya düşürdü. Böylece ateş ölçerlerin fiyatı10 kat art arttı. 70-80 TL arasında satılan ateş ölçerlerin fiyatı, 700 TL'ye kadar çıktı. 

EKONOMİ 07.05.2020, 11:53
Fırsatçılar iş başında: 70 liralık ateş ölçer 700 lira oldu!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile başarılı bir şekilde mücadele etmeyi sürdürüyor. 

Salgınla birlikte bazı maddeleri stoklayan fırsatçılar, fiyatların onlarca kat artmasına yol açıyor. Fırsatçılar, önce maskeleri şimdi de ateş ölçerleri karaborsaya düşürdü. 

Yaklaşık iki ay öncesine kadar 70-80 TL arasında satılan ateş ölçerlerin fiyatı, 700 TL'ye kadar çıktı. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Ekipmanları Merkezi Genel Müdürü Mehmet Narin, görülen fiyat artışlarına ilişkin önemli uyarılarda bulundu. 

"Ateş ölçer fiyatı da karaborsacılar tarafından fırsata çevrildi"

Ateş ölçer fiyatlarının yükselmesinin fırsatçıların bir oyunu olduğuna dikkat çeken Narin, "Koronavirüsün dünyaya yayılması ile birlikte maske, dezenfektan ve kolonyaya ilaveten ateş ölçer fiyatı da karaborsacılar tarafından fırsata çevrildi. Koronavirüsün dünyaya yayılmadan önce fiyatı 70 ila 80 lira arasında satışa sunulurken, bu fiyat bir anda 10 katına kadar çıkarak 600 ile 700 Türk Lirası arasında yükseldi." açıklamasını yaptı.

"Ortam ısıölçer cihazlarını ateş ölçer olarak satıyorlar"

Narin, ateş ölçerin yeni tip koronavirüsü (Covid-19) önleyici bir cihaz olmadığını belirterek, fırsatçıların ortam ısıölçer cihazlarını ateş ölçer olarak sattıklarını söyledi.

"Bu tür ürünleri alırken acele etmesinler"

Özellikle bazı iş yerlerinin 11 Mayıs günü açılmasıyla birlikte vatandaşların bu tip ürünlere yönelik talebinin artabileceğini kaydeden Narin,  "Kendilerinden ricamız ve uyarımız, bu tür ürünleri alırken acele etmesinler. Fiyatlar normalleşme ile birlikte düşecektir." dedi.
 

Yorumlar (0)