Finansal Kiralama Şirketleri Birliği’nin ismi değişti

BDDK tarafından Finansal Kurumlar Birliği ismiyle Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Birliği’nin ismi değiştirildi, birliğin statüsü ise yenilendi.

EKONOMİ 24.06.2021, 11:19 24.06.2021, 15:08
Finansal Kiralama Şirketleri Birliği’nin ismi değişti

Resmi Gazete’de bugün yayımlanmış olan sayıda Cumhurbaşkanı kararıyla değişiklik gerçekleştirilen Finansal Kiralama Faktoring ve Finansal Şirketleri Birliği statüsüne göre BDDK, denetim ve gözetime tabi kuruluşlardan birliğe üye olması BDDK tarafından uygun görülen şirketler arasına varlık yönetim şirketleri ve tasarruf finansman şirketleri de eklendi.

Birliğin statüsünde değişiklik yapıldı

Yeni düzenlemeyle statüye, “sektör iştirak veya birlik payını geciktirmiş şirketlerin Genel Kurulu toplantısında oy veremeyecekleri” yönünde bir ilave hüküm de eklendi.

Düzenlemeyle ayrıca birliğin Yönetim Kurulu her bir sektörden ayrı ayrı seçilmek üzere sektörlerinden en çok oy alan beş şirket yerine 3’er şirketten oluşacak.

Yönetim kurulu başkanının iki seçim dönemi başkan seçilemeyeceğine dair hüküm ise statüden çıkartıldı.

Global Faktoring Hizmetleri A.Ş’nin faaliyet izni iptal edildi

BDDK tarafından şirketin talebi doğrultusunda Global Faktoring Hizmetleri A.Ş’nin faaliyet izni iptal edildi. İptal kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlandı.

Yorumlar (0)