Fed faiz kararını açıkladı

Fed (ABD Merkez Bankası), politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0-0,25 bandında sabit bıraktı.

EKONOMİ 17.03.2021, 21:51 18.03.2021, 12:32
Fed faiz kararını açıkladı

Fed tarafından gerçekleştirilen açıklamada, faiz seviyesinin sabit tutulması kararının oy birliği ile alındığı kaydedildi.

Enflasyon hedefi yüzde 2

FOMC'nin (Federal Açık Piyasa Komitesi) uzun vadede en yüksek istihdam ve yüzde 2 seviyesinde enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığına vurgu yapılan açıklamada, söz konusu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun devam ettirilmesinin beklendiği bir kez daha yinelendi.

Bahse konu açıklamada, federal fon oranı için hedeflenen bandın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasına karar verildiği belirtildi.

Varlık alımlarına devam edileceği açıklandı

Fed'in varlık alımına devam edeceğine de değinilen açıklamada, hazine tahvilleri için ayda minimum 80 milyar dolar (600 milyar lira) ve ipoteğe dayalı olan menkul kıymet alımları için ayda minimum 40 milyar dolar (300 milyar lira) olmak kaydıyla varlık alımına en fazla istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde önemli oranda iyileşme kaydedilene kadar devam edileceği dile getirildi.

Açıklamada, FOMC'nin hedeflerine ulaşılmasını önleyebilecek risklerin ortadan kalkması durumunda para politikası duruşunu uygun bir biçimde ayarlamaya hazır bulunacağı ifade edildi.

Yorumlar (0)