FED, faiz kararını açıkladı!

Uluslararası Piyasalar ABD Merkez Bankası'nın (FED) dün başlayan toplantısı bugün sona erdi ve Fed faiz kararını açıkladı.

EKONOMİ 29.01.2020, 22:22
FED, faiz kararını açıkladı!

Küresel piyasaların gözü Ocak 2020 ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararının açıklanmasındaydı. Kararını açıklayan Fed, faizleri değiştirmediğini bildirdi ve politika faizini yüzde 1,50-1,75 aralığında sabit bıraktı.  

Fed, rezerv fazlasına ödenen faiz olan IOER'i ise 5 baz puan artırarak yüzde 1.60 seviyesine yükseltti. Toplantı karar metninde, "politika duruşunun uygun olduğu, repo operasyonlarının en az Nisan ayı boyunca süreceği" belirtildi. "Tüketimin ılımlı olduğu, yatırımların ve ihracatın zayıf olduğu, bunun yanında hanehalkı harcamalarının ılımlı arttığı" bildirildi.

Öte yandan piyasa bazlı enflasyon ölçümlerinin düşük kaldığı, manşet ve çekirdek enflasyonun yüzde 2'nin altında kalmayı sürdürdüğü ifade edildi.

Trump, paylaşım yapmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fed'in faizleri, rekabetin artması için için düşürmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Analistler ne demişti?

Reuters anketine katılan 108 ekonomistten 95’i Fed’in bu haftaki toplantıda faizleri sabit tutacağını tahmin etmişti. JP Morgan analisti Michael Feroli, bu toplantının “son yıllardaki en olaysız toplantılardan biri” olacağını belirtmişti.

Yorumlar (0)