Fed faiz kararını açıkladı

Fed (ABD Merkez Bankası), beklentilere paralel olarak politika faizinde değişikliğe gitmeyerek yüzde 0-0,25 bandında sabit bırakırken, aylık varlık alımlarında da 30 milyar dolarlık düşüşe gidildiğini açıkladı.

EKONOMİ 15.12.2021, 22:03 15.12.2021, 22:43
Fed faiz kararını açıkladı

Fed tarafından gerçekleştirilen açıklamada, para politikasına dair kararların oy çokluğuyla alındığı kaydedildi.

FOMC'nin (Federal Açık Piyasa Komitesi) uzun vadede yüzde 2 oranında enflasyon ve maksimum istihdam amacını sağlamayı hedeflediği tekrarlanan açıklamada, bahse konu amaçları desteklemek maksadıyla federal fon oranı için hedef bandın yüzde 0 ila 0,25 arasında kalmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Söz konusu açıklamada, enflasyonun bir zamandır yüzde 2'yi geçmesiyle beraber iş gücü piyasası şartlarının FOMC'nin maksimum istihdam değerlendirmeleri ile uyumlu düzeylere ulaşana değin bu hedef aralığını devam ettirmenin uygun olacağı ifade edildi.

Varlık alımları düşürülecek

Varlık alımlarını düşürme hızının aylık 15 milyar dolar seviyesinden 30 milyar dolar seviyesine çıkarılacağı bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İş gücündeki iyileşme ve enflasyon gelişmeleri kapsamında, FOMC, net varlık alımlarındaki aylık hızı hazine tahvillerinde 20 milyar dolar ve ipoteğe bağlı menkul kıymetlerde 10 milyar dolar azaltma yönünde karar verdi. Ocak ayı itibarıyla FOMC, hazine tahvillerini aylık bazda minimum 40 milyar dolar ve ipoteğe bağlı menkul kıymetlerde aylık bazda minimum 20 milyar dolar yükseltecek."

Yorumlar (0)