FED faiz kararı sonrası dolar/TL'de son durum: Yılın en yüksek seviyesini gördü!

FED faiz kararında 75 baz puan faiz artırmaya giderken, bu kararın ardından dolar/TL'de son durum merak ediliyor. Peki dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Döviz kurlarında son durum ne?

EKONOMİ 28.07.2022, 10:02
FED faiz kararı sonrası dolar/TL'de son durum: Yılın en yüksek seviyesini gördü!

FED, tüm piyasalar tarafından merakla beklenen faiz kararını dün açıklarken, 75 puan artırılan politika faizi, 2,25-2,50 seviyesine yükseltildi.

Dolar 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyede

FED kararından sonra dolar/TL 17,89'un üzerinde işlem görüyor. Dün 17,9350 ile dolar, 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkmıştı.

Euro/TL ise 18,27 düzeyinde işlem görüyor. FED kararından sonra 1,02'yi geçen euro/dolar paritesi de bu oranların üzerinde hareket ediyor. 

Yakın dönemde FED, ekonomik verilerin ekonomik büyümenin yavaşladığına dikkat çektiği yönünde uyarılar yaptı.

"Enflasyonu kontrol altına almakta kararlıyız"

FED Başkanı Jerome Powell, dün düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalar yaptı ve enflasyonu kontrol altına alma konusunda kararlı olduklarına işaret etti. Bir sonraki faiz artırımının miktarıyla ilgili beklentilerini aktaran Powell, faiz artırımlarını "bir noktada" yavaşlatmanın uygun olacağını ifade etti.

ABD büyüme verileri takip edilecek

Bugün piyasalar, ABD büyüme verilerini izleyecek. Karar 15.30'da açıklanacak. Avrupa'da geçen hafta açıklanan zayıf ekonomik veriler, piyasalarda kayıplara ve risk iştahının azalmasına yol açmıştı.

Merkez Bankası, enflasyon tahminini revize edecek

Öte yandan yılın üçüncü raporunda Merkez Bankası, sene sonu enflasyon tahminini revize edecek. Enflasyon tahmini, yayımlanan son raporda yüzde 42,8 olarak açıklanmıştı. 

Yorumlar (0)