Fed'den merkez bankalarına uyarı

Fed Başkanı Powell, merkez bankalarının direkt olarak siyasi etkiden uzak olmasının, yüksek enflasyonla mücadelede gerekli ve zorlu kararların alınmasına olanak sağladığını ifade etti.

EKONOMİ 10.01.2023, 22:20
Fed'den merkez bankalarına uyarı

Jerome Powell, İsveç'in başkenti Stockholm'da gerçekleştirilen Uluslararası Merkez Bankaları Bağımsızlığı Sempozyumu'nda bir konuşma yaptı.

Fiyat istikrarının iyi bir ekonominin temellerinden biri olduğunu ve halka zaman içerisinde paha biçilemez yararlar sağladığını kaydeden Powell, "Merkez bankalarının aldığı kararlar üzerinde direkt olarak siyasi bir etkisinin olmaması, kısa vadeli siyasi unsurları göz önünde bulundurmadan gereksinim duyulan tedbirleri alma olanağı tanıyor." diye konuştu.



"Halkın iradesi kararlara yansımalı"

Powell, son zamanlarda Fed'in (ABD Merkez Bankası) piyasa düzenleyen yetkilerinin iklim değişikliğiyle mücadele maksatlı kullanılması yönündeki çağrılar hakkında da konuştu.

ABD Merkez Bankası'nın yasalar doğrultusunda belirlenmiş görev alanı içinde sınırlar ve amaçlarına uygun bir şekilde davranmasının önemine dikkat çeken Powell, "İklim değişikliğini ele alan politikalara ilişkin kararlar hükümetin seçilmiş organlarınca alınmalı. Böylelikle halkın seçimlerle ortaya konulan iradesi de yansıtılmış olur." sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)