Fed Başkanı Powell’dan ‘dijital para’ çıkışı 

Dijital paranın daha birçok ekonomi tarafından güvenirliği ve devamlılığı sorgulanırken, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’dan dikkat çeken bir çıkış geldi.

EKONOMİ 19.03.2021, 09:20 19.03.2021, 13:15
Fed Başkanı Powell’dan ‘dijital para’ çıkışı 

Yeni tip koronavirüsün mevcut geleneksel ödeme sisteminin verimsiz olduğu bölümlere ışık tuttuğuna ve dijitalleşme arzusunu da hızlandırdığını belirten ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, merkez bankasına ait dijital para biriminin diğer para türleriyle birlikte olması gerektiğini vurguladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), Jerome Powell’ın Ödemeler ve Piyasa Altyapıları Komitesi tarafından düzenlenen bir konferansa gönderdiği ‘video mesaj’ yayımlandı.

‘Fed üstüne düşeni yapacak’

Powell, ABD Merkez Bankası’nın teknolojini gelişmesi ile devam eden süreçte üstüne düşen görevi yerine getirdiğini söyledi.

ABD Merkez Bankası’nın da aralarında bulunduğu 7 merkez bankasının son olarak hazırladığı rapora atıfta bulunan Powell, raporda 3 temel ilkenin esas alındığına vurgu yaparak, bunlardan ilki olarak da merkez bankası para biriminin halen dolaşımda olan diğer para türleriyle birlikte olabilmesi gerektiğini ifade etti.

Düzenlemeler ele alınacak

Öte yandan koronavirüsün negatif etkilerine de değinen Powell, Kovid-19 salgınının neden olduğu krizin sınır ötesi ödemeler için hâlihazırdaki düzenlemeleri ele almanın gerekliliğine vurgu yaptı.
 

Yorumlar (0)