Fed Başkanı Powell konuştu, Bitcoin hareketlendi

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın "faiz artırımları sürecek" şeklindeki açıklamasının ardından Bitcoin'de hızlı hareketler yaşandı. Açıklama sonrası yaklaşık 2 bin dolarlık kayıp yaşanan Bitcoin fiyatı, 26 bin 600 dolara indikten sonra bir miktar toparlanarak 27 bin seviyesinin üzerine çıktı.

EKONOMİ 23.03.2023, 09:42 23.03.2023, 17:01 Hakan Öksüz
Fed Başkanı Powell konuştu, Bitcoin hareketlendi

ABD'deki bankacılık krizi sonrası piyasalar, gözünü Fed'in faiz kararına çevirmişti. Fed Başkanı Jerome Powell önce faiz kararını, daha sonra da uygulanacak ekonomik politikalarla ilgili açıklamalarda bulundu. 25 baz puanlık faiz artırımına gidildiğini duyuran Powell, politika faizinin yüzde 4,75-5 aralığına çekildiğini kaydetti. Kararla birlikte son 9 toplantı da da faiz artırılmış oldu. Politika faizi, son 16 yılın rekorunu kırdı.

Powell'ın açıklaması, kriptoda düşüşe neden oldu

Powell'ın "25 baz puanlık faiz artırımı" açıklamasını olumlu fiyatlayan kripto dünyasının amiral gemisi Bitcoin (BTC), bir miktar yükselerek 28 bin 800 bin dolar bandına çıktı. Faiz kararı açıklamasının ardından konuşan Powell, bir süre daha faiz artırımlarının devam etmesi gerektiğini kaydetti. Enflasyonun halen daha yüksek olduğunu belirten Powell'ın "güvercin" açıklaması, Bitcoin'de ani bir düşüşe neden oldu.

Bitcoin'de hızlı hareketler

Powell'ın sıkı para politikasının süreceğini açıklamasının ardından BTC, hızla 26 bin 600 dolar bandına indi. Sonraki saatlerde kayıpların bir kısmını telafi eden BTC, 27 bin 600 dolar seviyesine çıktı. Bitcoin'in bir günde yaklaşık yüzde 3 değer kaybetmesi, altcoin piyasasında daha derin düşüşlere yol açtı. Bitcoin dominasyonunun yükselmesi nedeniyle altocinlerde yüzde 3-6 arasında değer kayıpları yaşandı.

Yorumlar (0)