Fed Başkanı Powell'dan "sıkılaşma" sinyali

Fed Başkanı Jerome Powell, iş gücü piyasasından kaynaklanan etkiyle para politikasında daha fazla sıkılaşmaya gidileceğine inandıklarını kaydetti.

EKONOMİ 28.06.2023, 22:35 Hakan Öksüz
Fed Başkanı Powell'dan "sıkılaşma" sinyali

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Portekiz'de gerçekleştirilen ECB Merkez Bankacılığı Forumu'nda konuşma yaptı. Panelde Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey de yer aldı.

"Tahminimize göre iki faiz artışı daha yapılacak"

Faiz oranları üzerinde 1 yıldan biraz daha fazla süre içinde 500 baz puan artışa gittiklerini kaydeden Powell, "İnanıyorum ki para politikalarında daha fazla kısıtlama gelecektir. Tahminimize göre iki faiz artışı daha yapılacak. Son çeyrek dönemdeki güçlü büyüme ve yüksek enflasyon, bunu zorunlu kılıyor." dedi.

"Enflasyondaki düşüş zaman alacak"

Kiralardan kaynaklı olarak enflasyonda ciddi bir düşüş olduğunu vurgulayan Powell, "Kira artışlarında düşüş var. Enflasyondaki düşüş zaman alacak. Konut dışı hizmetlerde dişe dokunur bir ilerleme yok. İş gücü piyasası yumuşama emareleri var. Koşullar biraz daha yumuşamalı ki arz ve talep daha uyumlu olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)