Fed Başkanı Powell: Daha agresif bir tavır alabiliriz!

Küresel ekonomik duruma ilişkin konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Enflasyonun düştüğünü görene kadar faiz artırımına devam edeceğiz." dedi.

EKONOMİ 18.05.2022, 01:32 18.05.2022, 01:41 Hakan Öksüz
Fed Başkanı Powell: Daha agresif bir tavır alabiliriz!

Son aylarda artan yüksek enflasyon baskısının süreceğine dair yapılan açıklamalar tedirgin ediyor. Enflasyon yüksek kaldığı sürece faiz artırımına devam edeceklerini kaydeden ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, "Para politikasında sıkılaştırma sürecek." dedi.

"Faiz artırımı devam edecek"

Yüksek enflasyonun düşeceğine dair ikna edici kanıtlar görmeden faizi düşürmeyeceklerini bildiren Powell, "Gerçek şu ki daha agresif bir tavır almamız gerekebilir. Enflasyonu düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Bizi ikna edici kanıtlar görene kadar zorlamayı sürdüreceğiz. Faiz artırımının devam etmesi, bu bağlamda olası görünüyor." şeklinde konuştu.

"Enflasyonu düşürene kadar devam edeceğiz"

Son olarak 50 baz puanlık faiz artırımına gittiklerine değinen Powell, "Bundan sonra yapılacak iki toplantıda da 50 baz puan faiz artırımına gideceğiz gibi görünüyor. Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bu fikre geniş destek verdi. Enflasyonu düşürene kadar faiz oranlarını artırmaktan çekinmeyeceğiz. Enflasyonun düştüğünü görene kadar devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşı ve Çin'in koronavirüs karantinasına girmesinin küresel ekonomiye darbe vurduğunu kaydeden Powell, "Bu şartlarda enflasyonun yükselmeye devam etmesi bir hayli olası." dedi.

Yorumlar (0)