Fatih, Türkali-5'te sondaja başladı

Fatih sondaj gemisinin, Karadeniz'deki Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan yeni tespit kuyusu Türkali-5'te sondaja başladığı açıklandı.

EKONOMİ 12.09.2021, 20:02 13.09.2021, 11:52
Fatih, Türkali-5'te sondaja başladı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirilen paylaşımda, "Fatih sondaj gemisi, Sakarya Gaz Sahası'ndaki yeni tespit kuyusu Türkali-5'te." ifadesi kullanıldı.

Fatih sondaj gemisi, keşif kuyusu olan Tuna-1'in akabinde ülkemizin ilk derin deniz tespit kuyusu olma özelliği de taşıyan Türkali-1'de 3920 metre sondaj derinliğine ulaşarak buradaki faaliyetlerini 77 gün içerisinde bitirmişti.

Bir diğer derin deniz tespit kuyusu Türkali-2'de ise yine 3950 metre sondaj derinliğine ulaşılmasının akabinde rezerv tespit çalışmaları 53 gün içerisinde tamamlanmıştı.

540 milyar metreküplük keşif

Fatih sondaj gemisi bahse konu iki tespit kuyusunun sonrasında yeni keşifler için Kuzey Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan Amasra-1 kuyusunda sondaj yaptı. Geminin, 28 Mayıs tarihinde Sakarya Gaz Sahası'ndaki Türkali-3'te, 31 Temmuz tarihinde ise Türkali-4'te sondaja başladığı açıklanmıştı.

TPAO'nun Karadeniz'de, ultra derin denizde yaptığı arama faaliyetlerinde bugüne dek toplam 540 milyar metreküp doğal gaz keşfedildi. Sakarya Gaz Sahası Geliştirme Projesi, deniz altında inşa edilecek doğal gaz üretim sistemi, Filyos kıyısında kurulacak olan bir işleme tesisi ve bahse konu iki üniteyi birbirine bağlayacak olan boru hatlarından meydana geliyor.

Yorumlar (0)