FAST hizmete açıldı!

TCMB'nin anlık ödeme uygulaması olan FAST Sistemi, 8 Ocak 2021 Cuma günü itibarıyla halkın kullanımına açıldı. İlk aşamada 50 TL olan limit, 1000 TL'ye kadar çıkarılacak.

EKONOMİ 08.01.2021, 11:05 09.01.2021, 15:29
FAST hizmete açıldı!

TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) bünyesinde geliştirilen yeni nesil haftanın 7 günü 24 saat anlık olarak perakende ödeme gerçekleştirme uygulaması FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) Sistemi'nde bankalarla yapılan pilot testler tamamlandı ve 8 Ocak 2021 Cuma günü (bugün) itibarıyla hizmete sunuldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) yapılan yazılı açıklamada, FAST Sistemiyle birlikte, yapılan elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı TCKN (Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası), e-posta adresi ve telefon numarasıyla pratik ve kolay bir biçimde başlatılmasına imkân veren "Kolay Adresleme Sistemi"nin de hizmete sunulduğuna dair bilgi verildi.

Açılımı "Fonların Anlık ve Sürekli Transferi" olan FAST Sistemi'nin yaygın olarak kullanımının takip edilebilmesi maksadıyla ilk aşamada limitin 50 TL olarak açıldığını belirten TCMB, 50 TL'lik limitin, kullanım yaygınlığı dikkate alınarak kademeli bir biçimde yükseltilerek 1.000 TL'ye kadar çıkarılacağını bildirdi.

Ödeme isteme ve kare kodlu ödemeler gibi katma değerli yeni özellikler ile işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılmasıyla yakın sürede FAST Sistemi'ne ekleneceğini kaydeden TCMB, bu sayede dijital ekonominin ileri bir seviyeye taşınacağını vurguladı.

Yorumlar (0)