Faizdeki indirim altına talebi artırdı

MB’nin faiz oranlarında 200 baz puan indirim yapmasının ardından altına olan talebin arttığını belirten kuyumcular, ayrıca 2020 yılında altın yılı olacağını söyledi.

EKONOMİ 16.12.2019, 15:27
Faizdeki indirim altına talebi artırdı

Piyasada önemli bir yatırım aracı olan altın, MB’nin (Merkez Bankası) geçen hafta içinde gerçekleştirdiği 200 baz puanlık faiz indiriminin ardından kısmi yükseliş kaydetti. İstanbul Kapalıçarşı’daki kuyumcu esnafı MB’nin faiz indiriminin ardından altına olan rağbetin yükseldiğini belirterek 2020 yılının altın yılı olacağını tahmin ettiklerini söyledi. Kapalıçarşı’da Cumhuriyet altını 1852 TL’den, yarım altın 910 TL’den çeyrek altın ise 455 TL’den işlem görmeyi sürdürüyor. 

Altın fiyatlarının yükselmesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Kapalıçarşı Kuyumcu esnafı Ahmet Türkmen sözlerine “MB’nin (Merkez Bankası) faiz indirimine gitmesi ile birlikte vatandaşların altına olan talebi arttı. İnsanlar gram altın, külçe altın, çeyrek altın, yarım altın ve Ata altın şeklinde altın alışlarını devam ettiriyorlar. Faiz indirim kararının ardından altın fiyatları azda olsa yükseldi. Ayrıca dünyadaki gelişmelerde altın fiyatlarını doğrudan etkiliyor. Altının genel seyrine baktığımızda 2020 yılında da altının yükseliş trendinde olacağını tahmin ediyoruz. Şu an Cumhuriyet altını 1.852 liradan, yarım altın 910 liradan, çeyrek altın ise 455 liradan işlem görüyor.” şeklinde devam etti.

’’2020 altın yılı olacak’’

Yine Kapalıçarşı’dan başka bir kuyumcu esnafı olan Engin Nora ise, “ Vatandaşların altına olan talebi arttığında altın fiyatları da ister istemez artış trendine giriyor. Ayrıca altının yükselişinde Dünya üzerinde olan olaylarda etkilidir. Dünya da altının onsu artış trendinde. Yatırım aracı olarak her zaman döviz ve türevlerine karşıyız. Her zaman altın iyi bir yatırım aracıdır. MB faizleri indirince ister istemez altına olan talep attı. Kuyumcular olarak bizler 2020’nin altın yılı olacağını düşünüyoruz. İnsanlara en güvenli yatırım aracı olarak altın almalarını tavsiye ediyorum.” dedi. 
 

Yorumlar (0)