Faiz kararı sonrası Dolar/TL'de son durum

Beklentilere paralel bir şekilde Merkez Bankası, politika faizini yüzde 14'te sabit tuttu. Merkez Bankası'nın karar metnindeki resesyon ifadeleri dikkat çekti. Söz konusu açıklamanın ardından dolardaki son durum merak ediliyor. Peki Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrası dolarda son durum ne?

EKONOMİ 21.07.2022, 15:42 22.07.2022, 09:06
Faiz kararı sonrası Dolar/TL'de son durum

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz kararını açıkladı. Yüzde 78’e çıkan enflasyona karşın Para Politikası Kurulu, politika faizini yüzde 14’te sabit tuttu.  

Faiz sabit kaldı

Banka bu kararla birlikte, üst üst 7’nci toplantıda da faizi değiştirmedi. Geçen yılın eylül-aralık döneminde politika faizi 500 baz puan düşürülmüştü. Ancak 2022 yılının Ocak ayı ile birlikte Kurul, faizi sabit tutmaya başladı. Karar metninde ise küresel anlamda ekonomi için “resesyon olasılığı artmaktadır” ifadeleri dikkat çekti. Ayrıca metinde, “Enerji fiyatlarında görülen yüksek seyir ve ana ihracat pazarlarının resesyona girme ihtimali, cari dengedeki riskleri canlı tutmaktadır” sözlerine yer verildi.

Dolarda son durum ne?

Peki, faiz kararının ardından dolarda son durum ne?

Karardan önce yaşanan hareketlilik ile birlikte dolar/TL 17.72 ile yılın zirvesine çıkarken, Euro ise 18.0626 TL ile 2022’nin rekorunu kırmıştı.  

Merkez Bankasının faiz kararından önce zirveyi gören dövizdeki hareketlilik, faiz kararından sonra da devam etti.

Karardan önce 17.68 TL düzeyinde işlem gören dolar/TL paritesi, karardan sonra 17.67 düzeyinde işlem görüyor.

Yorumlar (0)