EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak? Tarih belli oldu

EYT’nin şubat ayında yasalaşacağını dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, "Emeklilikte Yaşa Takılanlara verilecek emekli maaşlarının mart ayında hesaplara geçmesine dönük takvimi oluşturacağız." dedi.

EKONOMİ 20.01.2023, 14:07 20.01.2023, 14:18
EYT’liler ilk maaşı ne zaman alacak? Tarih belli oldu

Sözleşmeli memura kadro düzenlemesinin TBMM’den geçmesinden sonra dikkatler EYT'ye döndü. Birçok kişinin merakla beklediği haber AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu’ndan geldi.

AK Parti’den beklenen açıklama geldi

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen düzenleme ile beraber Emeklilikte Yaşa Takılanlar yani 8 Eylül 1999 öncesinde sigorta girişi bulunanlar yaş şartı bulunmaksızın emeklilik hakkını kazanmış oldu. 2 milyon 250 bin kadar vatandaş, söz konusu düzenleme sonrasında emekli olabilecek.

1999 öncesinde işe girişi bulunan kadınlar adına 20 sene sigortalılık süresi ve 5 bin prim günü, erkekler adına ise aynı şekilde 5 bin prim günü ve 25 sene sigortalılık süresi koşulu ile emekli olmanın önü açıldı.

EYT düzenlemesi kapsamında olanlar, başvurulara başlamak üzere düzenlemenin yasalaşması için sabırsızlıkla beklediği haber AK Parti tarafından geldi.

Tarih netleşti

Şubat ayında EYT’nin yasalaşacağını aktaran AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu şu ifadelerde bulundu: "EYT'yi yasalaştıracağız. Şu an 5 adımdan 4 tanesini attık. EYT'yi şubat dönemi içerisinde yasalaştırıp, mart dönemi içerisinde de maaşlarını alacak şekilde gerçekleştirmiş olacağız."

Yorumlar (0)