EYT’de sona gelindi: Bugün komisyonda görüşülecek

Milyonlarca kişi tarafından sabırsızlıkla beklenen EYT düzenlemesinde sona gelindi. Söz konusu düzenleme bugün Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Düzenleme faaliyete alındıktan sonra emekliliği hak eden kişiler, işlemlerinin tamamlanması adına başvuruda bulunabilecek.

EKONOMİ 02.02.2023, 09:40 03.02.2023, 09:02
EYT’de sona gelindi: Bugün komisyonda görüşülecek

Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor. Bu noktada Meclis Başkanlığı'na götürülen düzenleme, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülecek. Görüşmeler sırasında ilgili bakanlıkların, işveren ve işçi kuruluşlarının platform ve derneklerinden de temsilciler bulunacak. Kanun teklifinin komisyonda ele alınmasının sonrasında Genel Kurul'a taşınacak.

EYT’den kimler faydalanabilecek?

Düzenleme kapsamında, ilk kısımda toplamda 2 milyon 250 bin kişi emekli olabilecek. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortası bulunanlar ve gerekli prim gün koşulunu yerine getirenler düzenlemeden yararlanacak.

SSK'lı EYT'liler 5 bin-5 bin 975 gün aralığında değişiklik gösteren prim günleri üzerinden emekliliğe hak kazanabilecek. Emekli Sandığı ve BAĞ-KUR kapsamında bulunan kadınlar 7 bin 200, erkekler ise 9 bin prim günü ile yasadan faydalanabilecek.

EYT'de başvurular ne zaman yapılacak?

Başvurular ise düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlatılacak. Şartları yerine getiren kişiler, süre sınırı bulunmaksızın, e-Devlet ve SGK’dan başvurularını sağlayabilecekler.

EYT düzenlemesinden faydalanmak isteyen kişiler emeklilik adına başvuru dilekçesi verecek.

Yorumlar (0)