Evi hasarlı olanların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Evi orta veyahut ağır hasarlı olan afetzedelerin doğal gaz ve elektrik borçları silindi. Silinen faturalara ilişkin borçlara yönelik icra ve dava takipleri de kaldırıldı. Ayrıca Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'ın tamamı ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde doğal gaz ve elektrik abonelerinin 6 Şubat tarihinden sonraki fatura ödemeleri 31 Mayıs'a değin ertelendi.

EKONOMİ 21.03.2023, 01:31
Evi hasarlı olanların elektrik ve doğal gaz borçları silindi

Afet bölgesindeki doğal gaz ve elektrik abonelerinin borçlarına dair iki kritik karar alındı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi doğrultusunda, iş yeri veyahut konutu yerle bir olan, orta ve ağır hasarlı hale gelen doğal gaz ve elektrik abonelerinin ödenmemiş olan borçları silindi.

Söz konusu abonelerin 6 Şubat'a değin faturalandırılmış fakat tahsil edilmemiş olan borçları ile son sayaç okuma tarihinden 6 Şubat tarihine değin olan borçları silindi.

Silinen fatura borçlarına yönelik olarak açılmış olan icra takibi veyahut dava varsa kapatılacak.



Ödemeler ertelendi

Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'ın tamamı ile Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde doğal gaz ve elektrik abonelerinin 6 Şubat tarihinden sonraki fatura ödemeleri 31 Mayıs'a değin ertelendi.

Bahse konu faturalar Haziran 2023 itibarıyla gecikme zammı olmaksızın altı ay boyunca eşit vadelerle ödenecek. Erteleme kararı yalnızca konut abonelerini kapsayacak. Erteleme işlemleri için müracaat etmeye gerek duyulmayacak, süreç doğal gaz ve elektrik dağıtım firmalarınca yürütülecek.

Yorumlar (0)