Evde bakım yardımı ödemeleri başlıyor: 968 milyon TL destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Engelli vatandaşlar ve aileleri için 968 milyon lira evde bakım yardımı ödemelerine bugün başlıyoruz" açıklamasını yaptı.

EKONOMİ 15.09.2021, 12:57
Evde bakım yardımı ödemeleri başlıyor: 968 milyon TL destek

Aile ve ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sunacak evde bakım yardımı ödemelerinin hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi.

Ödemeler bugün başladı

Yazılı bir açıklama yapan Bakan Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşların ve ailelerinin desteklenmesinin öncelikli hedefleri olduğunu belirterek, "Engelli vatandaşlarımıza ilişkin politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz kapsamında gerçekleştiriyoruz. Evde bakım yardımıyla birlikte bakıma ihtiyacı olan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için bir yerde çalışamayan vatandaşlarımıza da ayrıca destek veriyoruz.”

Toplam 968 milyon TL destek

Evde bakım yardımı çerçevesinde, hak sahibi başına aylık 1797 TL 97 kuruş ödeme yapıldığını anımsatan Bakan Yanık, "Bakıma ihtiyacı bulunan engelli vatandaşlar ve aileleri için 968 milyon TL toplam Evde Bakım Yardımı ödemelerine bugün başlıyoruz. 20 Eylül'e kadar ödemeler tamamlanacak. Ödemelerin bütün engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)